Lagring av lagerøl - Temperatur

Hallstein

Norbrygg-medlem
Hei !

Har overført helles'en min til fat i dag, og nå skal den da lagres ved 2-3 grader i helst 4-5 uker har jeg forstått. Jeg har derimot slurry av WLP860 jeg høsta fra denne batchen jeg kunne tenkt meg å bruke til en oktoberfest, helles bock, maibock eller liknende. Nå har jeg også sett det at slurry ikke har VELDIG lang holdbarhet.
Bør jeg prioritere lagring av hellesen min ved 2-3 grader, eller kan denne fint lagres ved 9-10 grader i 3-4 uker når jeg gjærer en annen lager i samme kjøleskap? Vil isåfall lagringen av hellesen ta lengre tid? Vil den få noen avsmak pga. den ikke får optimal temperatur under lagringen?
 
Det er flere ting som skjer under lagring, og noen av dem går raskere på lave temperaturer, noen på høyere. Den høyere lagringstemperaturen kan gjøre at kjøletåke og tanniner ikke dropper ut i like stor grad som ellers, men den vil ikke skape noen usmak. Brygg bokk om du vil ha bokk.
 
Tilbake
Topp