Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Har overført helles'en min til fat i dag, og nå skal den da lagres ved 2-3 grader i helst 4-5 uker har jeg forstått. Jeg har derimot slurry av WLP860 jeg høsta fra denne batchen jeg kunne tenkt meg å bruke til en oktoberfest, helles bock, maibock eller liknende. Nå har jeg også sett det at slurry ikke har VELDIG lang holdbarhet.
Bør jeg prioritere lagring av hellesen min ved 2-3 grader, eller kan denne fint lagres ved 9-10 grader i 3-4 uker når jeg gjærer en annen lager i samme kjøleskap? Vil isåfall lagringen av hellesen ta lengre tid? Vil den få noen avsmak pga. den ikke får optimal temperatur under lagringen?
Har overført helles'en min til fat i dag, og nå skal den da lagres ved 2-3 grader i helst 4-5 uker har jeg forstått. Jeg har derimot slurry av WLP860 jeg høsta fra denne batchen jeg kunne tenkt meg å bruke til en oktoberfest, helles bock, maibock eller liknende. Nå har jeg også sett det at slurry ikke har VELDIG lang holdbarhet.
Bør jeg prioritere lagring av hellesen min ved 2-3 grader, eller kan denne fint lagres ved 9-10 grader i 3-4 uker når jeg gjærer en annen lager i samme kjøleskap? Vil isåfall lagringen av hellesen ta lengre tid? Vil den få noen avsmak pga. den ikke får optimal temperatur under lagringen?