Lallemand Philly Sour

Max NoirBrew

Norbrygg-medlem
Prøver meg her i tråden..

Ville teste dette gjæret til en slags berliner weisse i påsken.
Mesket 70min på 63°, pluss 20min på 78.
Skylling på 78°. Pitchet 2x11g gjær.
Fikk OG på 1046, og nå etter 6 dager ser det ut til at den har stoppet på ~1023.
Gjærer på 21°.
Smaken er jo veldig fin og sur, men graity er jo veldig høy.

Så frågan er, bør jeg være tålmodig og håpe at FG går ned, eller kan det være behov for mer gjær?

Hadde tenkt å tilsette bær på dag syv og la det stå til dag 14, så flaske.
 
Sist redigert:

Pål Heide Kielland

Norbrygg-medlem
Prøver meg her i tråden..

Ville teste dette gjæret til en slags berliner weisse i påsken.
Mesket 70min på 63°, pluss 20min på 78.
Skylling på 78°. Pitchet 2x11g gjær.
Fikk OG på 1046, og nå etter 6 dager ser det ut til at den har stoppet på ~1023.
Gjærer på 21°.
Smaken er jo veldig fin og sur, men graity er jo veldig høy.

Så frågan er, bør jeg være tålmodig og håpe at FG går ned, eller kan det være behov for mer gjær?

Hadde tenkt å tilsette bær på dag syv og la det stå til dag 14, så flaske.
Denne gjæren syrner vørteren først. Dette tar noen dager. Jeg ville vært tålmodig og ville nok tenkt at denne ikke er ferdiggjæret. Min brukte 3 uker på å gjære ferdig
 

Pål Heide Kielland

Norbrygg-medlem
Hehe, jeg hadde bringebær på den ene, pasjonsfrukt på den andre. Men tilsatte dette etter 48 timer gjæring. Så hadde jeg 3% dextrose for å få bedre syre produksjon. Endte på ph 3,23 på den siste, det er syrlig men ikke fryktelig surt.
Samme smaksprofeil her også, men det er helt greit
 
Topp