1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lallemand Philly Sour

En tråd i 'Råvarer' startet av PetterL, 10 Jun 2020.

  1. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
  2. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    -Tormod- og PetterL liker dette.
  3. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Pål Heide Kielland liker dette.
  4. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg satte et brygg med Philly Sour på søndag. Det putrer og går fint fortsatt. Er det noen andre som har rukket å gjøre seg noen erfaringer?
     
  5. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ikke fått pakkene jeg har forhåndsbestilt enda :(
     
  6. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De har i Grimstad, hos ølbrygging.no
    Jeg forhåndsbestilte hos Bryggselv, før det gikk opp for meg, at de hadde på lager andre steder.

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
  7. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    I dag helte jeg oppi 1,2 kg bringebær, og 600 gram multer. Jeg målte sg i går 1.064 - > 1.020, men det fulgte med litt mye grums fra bunnen, så jeg er litt usikker på validiteten til målingen. Det har gått 10 dager, som Lallemand sier skal være nok.
    Jeg smakte på prøven, og kan vel ikke si, at jeg ble sjokkert over hvor surt det var, akkurat. Jeg brukte 2 poser på 23 liter, som er innenfor anbefalingen. Jeg får vente litt og se. Om en uke kan nok mye ha skjedd.

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
  8. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hvordan ble ølet?

    Fortsatt har ikke Bryggselv fått inn Philly Sour...
     
  9. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Flere som har erfaring med denne gjæren nå? Sitter med en Sour IPA oppskrift og blir første brygg med denne senere i uken.
     
  10. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Vet ikke om du så denne?

    Melkesyreproduserende gjær - Philly Sour

    Kan legge til at den ikke gjæret ut så godt som det sies den skal, den stoppet på 1.012, står til karbonering nå. Så første erfaring er altså surere (pH) og søtere (SG) enn Lallemand sier. Men smaken er nydelig.
     
    ullrotta og PetterL liker dette.
  11. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Enig i siste tale. Litt søtere, men ble totalt sett veldig, veldig godt øl av det. Jeg kommer nok ikke til å gi opp kettlesour, men dette åpner en ny dør.

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
    Amarillo liker dette.
  12. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Fikk du målt pH på det?
     
  13. Sabrora

    Sabrora
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Har brukt denne på en Berliner Weisse-ish greie. Skal karbonere på flaske. Har skjønt at denne gjæren ikke er fan av akkurat det.

    Har en pakke US-05 i kjøleskapet. Kan jeg bruke den eller bør jeg gå for typ cbc-1?
     
  14. Nordlands

    Nordlands
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Giske
    Eneste erfaringen jeg har funnet om flaskekarbonering var positiv.
     
    Sabrora liker dette.

Del denne siden