Gammel tråd og problem dette, men vil bemerke det jeg har mistanke om.
Hviss du benytter deg av BS (muligens andre bryggeprogrammer også), oppgis utbyttet både for brygghuset og for meskingen.
Det ser ut for meg som trådstarter har vekslet mellom disse.
Uten noen utregning ser de andre tallene ut til å ligne mine resultater med speidel 20l, noe som gir ett "meske" utbytte på ca.80%
Mash efficiency er det reelle utbyttet man har av malten, og det tallet man normalt omtaler når man snakker om utbyttet.
"Brewhouse efficiency" regner også med alt svinn man har både i kokekjele og gjæringskarr, og denne er (for meg) somregel 5-10% lavere en
"Mash efficiency"
Har man foreksempel store mengder med humle i kokekjelen, vil man ende opp med en større mengde vørter som blir liggende igjen, og dermed ender man opp med ett lavere totalt utbytte av malten.
Hviss du benytter deg av BS (muligens andre bryggeprogrammer også), oppgis utbyttet både for brygghuset og for meskingen.
Det ser ut for meg som trådstarter har vekslet mellom disse.
Uten noen utregning ser de andre tallene ut til å ligne mine resultater med speidel 20l, noe som gir ett "meske" utbytte på ca.80%
Mash efficiency er det reelle utbyttet man har av malten, og det tallet man normalt omtaler når man snakker om utbyttet.
"Brewhouse efficiency" regner også med alt svinn man har både i kokekjele og gjæringskarr, og denne er (for meg) somregel 5-10% lavere en
"Mash efficiency"
Har man foreksempel store mengder med humle i kokekjelen, vil man ende opp med en større mengde vørter som blir liggende igjen, og dermed ender man opp med ett lavere totalt utbytte av malten.