Har på siste 4 batchene eksperimentet med kraftig koking ved hjelp av å tilføre et dyppvarmer på 3 kw. Disse på 3 forskjellige pils og en Ipa. Disse står nå til karbonering og 2 til gjæring.
Når koken var ferdig så synest jeg at vørter var mye mørkere enn planlagt og mindre humle preg en ønsket. Etter gjæring på den ene batchen som er ferdig karbonert, så synest jeg at resultatet på farge og smak var som de som laget med svakere kok. Så under gjæring har det skjedd noe. Men skal sammenligne alle batchene når de er ferdige.
Pils batchene er ikke lik, da de har forskjellige humler ..
Ipa var tildels mørk/kobberfarget og jeg var litt skuffet der. Men det viser seg at jeg har blitt påvirket av neipa trenden med appelsinjuice farget øl. Og var da skuffet over denne neste oksiderte fargen, som viste seg å være som planlagt og en klassisk Ipa .. Altså en god gammel og klassisk Ipa og ikke humle juice farget Neipa
Når koken var ferdig så synest jeg at vørter var mye mørkere enn planlagt og mindre humle preg en ønsket. Etter gjæring på den ene batchen som er ferdig karbonert, så synest jeg at resultatet på farge og smak var som de som laget med svakere kok. Så under gjæring har det skjedd noe. Men skal sammenligne alle batchene når de er ferdige.
Pils batchene er ikke lik, da de har forskjellige humler ..
Ipa var tildels mørk/kobberfarget og jeg var litt skuffet der. Men det viser seg at jeg har blitt påvirket av neipa trenden med appelsinjuice farget øl. Og var da skuffet over denne neste oksiderte fargen, som viste seg å være som planlagt og en klassisk Ipa .. Altså en god gammel og klassisk Ipa og ikke humle juice farget Neipa