London Pride - Får ikke til fargen

Har prøvd, og prøver å lage noe London Pride aktig, men sliter med fargen. Tar utgangspunk i BYO's artikkel her

I artikkelen så står det"“Very simple. 95% British pale ale malt with 5% crystal malt (with a color of 75 °L)"

75L blir ca 198EBC i følge brewtoad, her.

Carabohemian er 195 EBC.

Når jeg setter inn dette i BS, 95% (tysk, vel å merke) pale malt + 5% carabohemian så får jeg opp en EBC-farge på 16,8. 16,8 EBC i SRM (artikkelen oppgir 14 SRM i klone-oppskriften) er 8,5 SRM.

Jeg må opp på 14% med 195 EBC malt for å få riktig farge. De koker vel ikke så lenge at fargen blir såpass mørkere i kjelen heller.

Hvor er det det kortslutter for meg her?
 
Så de lyver litt i intervjuer ang oppskrift ja. Da blir jo første oppskriften min ikke så feil likevel.

Nice, takk.
 
Nei, de er faktisk egentlig veldig åpne om det, hvis du f.eks. hører på intervjuene på CYBI til the BN.
 
Oppskriften er forsåvidt lik, men OG er høyere i flaskeversjonen. Fullers brygger etter partigyle-metoden og blander to vørtere av ulik styrke i forskjellig blandingsforhold i flere øl (Chiswick Bitter, London Pride, ESB og Golden Pride har alle samme maltsammensetning).
 
Å? Fikk beskjed om at det var forskjell på spesialmalt også når jeg var der i fjor sommer
 
Har prøvd å klone ølet flere ganger. Ølet blir veldig godt, men vanskelig å få krystallen/fargen til å bli riktig synes jeg. Tenker det er fordi jeg bare har BryggSelv sitt utvalg å ta fra.
 
Å? Fikk beskjed om at det var forskjell på spesialmalt også når jeg var der i fjor sommer

Har en stygg mistanke om at vedkommende som hadde omvisningen ikke har hatt snøring... Det er litt ymse med kunnskapen der. Bryggerimester John Keeling hevder i alle fall at oppskriftene er like.
 
Hehe. har vært på omvisning på Fullers tre ganger. Første gangen var omvisningen god, andre gangen superb, tredje gangen var omviseren omtrent som å høre på en innspilt kassett. Han besvarte alle spørsmål med setninger han allerede hadde brukt før.
 
he he, det er vel samme artikkel som TS linket til i første post. Står ikke noe om sjokolade malt for å justere fargen der?
 
noen som vil kommentere dette oppsettet ?
Fullers London Pride Klone
Engelsk best bitter (4 B)
SRM12.png

Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 30,78 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 28,08 l
Final Bottling Vol: 23,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 01/06/15
Brewer: Søvrinkarane
Asst Brewer:
Equipment: Brattberg kompaktbrygger
Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 75,6 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,50 kg Pale Ale (2-row) (6,0 EBC) Grain 1 95,7 %
0,10 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 2,1 %
0,10 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 3 2,1 %
19,07 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 20,4 IBUs
1,32 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
12,71 g Challenger [7,50 %] - Boil 15,0 min Hop 6 4,6 IBUs
12,71 g Northdown [8,50 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,2 IBUs
1,32 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 8 -
2,0 pkg London ESB Ale (Wyeast Labs #1968) [124,21 ml] Yeast 9 -
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,040 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 3,9 %
Bitterness: 30,2 IBUs
Est Color: 22,9 EBC
Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Sparge Water: 23,23 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Total Grain Weight: 4,70 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Mash PH: 5,20
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 12,26 l of water at 73,5 C 65,6 C 75 min

Sparge: Fly sparge with 23,23 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 123,10 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 123,10 g Table Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
 
Mener du bør opp på 1.048.

Og 65C 75 Min vil bli feil. 67C 60 min vil jeg anbefale, har prøvd begge, sånn ca.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp