Lønner seg å ha god tid

Pga lite tid en periode og dårlig hukommelse en annen periode ble en 20liters batch tappet på to 10litersdunker og satt kjølig(1-2g) i 3 dager. Deretter flaska jeg den ene dunken og lot den karbonere et par uker. Den andre dunken ble avglemt ca 2 uker i en bod med 5-6-7grader før den ble flasket. Deretter stod den varmt til karbonering i 4 uker.

Men::: da jeg avkjølte denne avglemte batchen og spretta en flaske var gleden stor. Var det beste jeg har laga. Sammenligna med den andre fra samme batch og det var stor forskjell i smaken.

Utenom tiden er eneste forskjell at denne siste gode var på mørke glassflasker mens den andre var på blanke glasscolaflasker. Siden karboneringen skjer i et opplyst rom kan vel noe av forskjellen skyldes lys. Hadde vært greit å vite hvor mye lys spiller inn på smaken.
 
Uten alt for mye erfaring med gjæring, er det vel slik at både gjær som jobber, og ferdig øl, trives desidert best i mørket. Derav mørke rom/kjøleskap og brune ølflasker.
 
Tilbake
Topp