Finn Berger
Moderator
Vel, jeg vet bare at det er no som skjer over tid og det er grader. Jeg skal ikke svare på hvor raskt, men tviler på at det foregår så fort som noen skal ha det til
Det jeg er like opptatt av, er hvor kjapt oksygenet blir tatt opp. Hvor mye absorberes i løpet av den tida det tar å fylle ei flaske, gitt at en får til å forårsake minimalt med bevegelse i ølet i løpet av prosessen? Det siste tror jeg er veldig viktig, ved siden av temperaturen, selvfølgelig.
Jeg er helt enig i at det er overdrevet hvor nødvendig det er å utelukke enhver oksygenpåvirkning totalt. Det er mulig å brygge veldig godt øl med akseptabel holdbarhet på flaske uten CO2-tank og sulfitt i huset. Drakk nettopp en dry stout fra tidlig i våres som fremdeles er i toppform. Og da brukte jeg ingen tiltak i det hele tatt, utover å være så forsiktig som mulig hele veien.
Men akkurat nå morer jeg meg med å prøve å være lodo-ist