Finn Berger
Moderator
Interessant med Carahell, som jeg ikke tenker på som et krystallmalt i egentlig forstand. Mange bruker det vel i stedet for dekstrinmalt (carapils), som ikke har den effekten det reklameres med. Jeg lurer litt på hvor mye det bidrar med av smak, i tillegg til munnfølelse og skumfasthet, som jeg tror det har effekt på. Noe sødme, vil jeg tro - men neppe veldig merkbart?Jeg har ikke testet Victory på denne måten … enda, og kan ikke si noe direkte sammenlignbart her. I smaksintensitet opplevde jeg det omtrent like intenst som karamellmalt i samme røstegrad. Har selv planer om å teste det i en APA snart, og da med de (kan man si) typiske 4% spesialmalt i gristen.
Holder akkurat på nå med å lage te på de lyse karamellmaltene til BS: Crisp - cara gold, - cara malt og Weyermann Carahell. Av en eller annen uforståelig dum grunn har jeg ikke Best caramell hell med i denne sammenligningen!!! Men sånn ble det.