En bock står nok snart for tur her. Det er noe jeg ikke har brygget før. Jeg er litt i tvil om jeg skal være purist og gå for stort sett bare münchnermalt, eller om jeg skal legge meg mer opp mot tradisjonelt norsk bokkøl, som vel krever litt spesialmalt (karamell, sjoko?).
Hvis jeg skal basere meg på bare münchnermalt, hvilken fargegrad skal jeg velge? En blanding av mørkt og lyst (blandingsforhold?), kanskje? Og hvis bare mørkt, så er det vel greit å blande inn noe pils, som
@Bårdd skriver over her? Det er kanskje unødvendig hvis det er lyst münchnermalt med i gristen?
Noen som har et godt forslag til spesialmalt i "norsk bokk"?
Mesketemperaturen lurer jeg også litt på. Jeg har sett 68 grader et par steder, men hva med å gå høyere? Bock skal vel være litt "tjukk" i munnen?
Jeg er egentlig veldig lykkelig med 34/70 som lagergjær, og har ei solid krukke med fin slurry i kjøleskapet, men den gjærer nokså godt ut, og det blir antakelig feil. Jeg har wlp833, og bør vel heller bruke den? Hvor bør utgjæringsgraden ligge? Ned mot 70?
Eget forslag:
1. Trad: 50/50 lyst/mørkt münchnermalt, meske på 69. 833 på 9 grader.
2. Norsk: 40 lyst, 40 mørkt, 10 melanoidin, 5 cara 70, 5 pale sjoko.