Jeg syns jo at øl smaker godt til det meste... Men hvor finner jeg er god oversikt over hvilke typer øl som passer til hvilke sorter mat?
Hva er de viktige parameterne på begge sider? Jeg ser for meg at det er slik som salt, krydret, fett og tungt vs lett, søtt, kjøtt, fisk... Og på ølsiden: lyst vs mørkt, kraftig humlet vs lett humlet, kraftig alkohol vs lite alkohol. Men hva passer til hva? Hva bør jeg hente opp fra kjelleren av skummende drikke til fårikålen og lammesteken, til kokt laks og bacalao, osv.? Joda, jeg vet at bokkøl er en klassiker til maripankake! Men alt det andre...
Finnes det noen gode hjemmesider som omhandler dette, eventuelt gode bøker?
Hva er de viktige parameterne på begge sider? Jeg ser for meg at det er slik som salt, krydret, fett og tungt vs lett, søtt, kjøtt, fisk... Og på ølsiden: lyst vs mørkt, kraftig humlet vs lett humlet, kraftig alkohol vs lite alkohol. Men hva passer til hva? Hva bør jeg hente opp fra kjelleren av skummende drikke til fårikålen og lammesteken, til kokt laks og bacalao, osv.? Joda, jeg vet at bokkøl er en klassiker til maripankake! Men alt det andre...
Finnes det noen gode hjemmesider som omhandler dette, eventuelt gode bøker?