1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Mattmill kompakt

En tråd i 'Utstyr' startet av johanw, 23 Feb 2016.

 1. johanw

  johanw
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Tenkte jeg skulle poste erfaring med denne: http://www.mattmill.de/mattmill-kompakt/ , siden jeg ikke kan se at det er noen annen som gjort det. Jeg har aldri prøvd mølle før, og har bare brukt den en gang nå, så det er så langt fra et objektivt test. Først og fremst er jeg bare sykt fornøyd med å endelig ha en mølle i det hele tatt, veldig gøy å bygge opp et lite maltlager og kverne sin egen malt.

  Grunnen til at jeg valgte denne er at den har sinnsykt store valser, hele 7cm i diameter, med rifler, ikke kryssmønster og kullager. Sett sammen gjør det at den trekker utrolig bra, og at den lar skallene være hele og fine. Det føles som det er nesten umulig å få valsene til å spinne. Dessuten er den ganske liten og kan brukes med en vanlig trakt/pet-flaske. Anbefales!

  Kjøpte min fra http://www.hobbybrauerversand.de for rett under 2000kr med frakt til Danmark (komfort-versjonen som har kullager)


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
  #1 johanw, 23 Feb 2016
  Sist redigert: 24 Feb 2016
  Mc., JEG og Finn Berger liker dette.
 2. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Det der ser ikke dumt ut. Synd at jeg har mølle:p.
   
 3. FrankD

  FrankD
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Den så bra ut. Laget en med 50 mm valser, riller og serratering oppå dette. Jeg ser at jeg burde laget den mye smalere. Vanvittige krefter som må til for å få kornet gjennom. Fort går det, men har ødelagt 1 drill og en krysskobling til motoren. Må nok studere denne her i detalj :)  Sent from my iPad using Tapatalk
   
 4. johanw

  johanw
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Ja denne trenger litt krefter også, borehammer uten høy/lav gir gikk ikke, den orket ikke kjøre sakte nok. Men batteridrill på lavgir går greit.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 5. larsovef

  larsovef
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Trondheim
  Dreg opp denne tråden att så eg sjølv vurderar denne mølla. Har du noko meir erfaringsgrunnlag no, @johanw ? Korleis er skaler etter kverning, holdbarhet på valsar osv.
   

Del denne siden