Mesking i steikeovn

Riis'en

Dommer
Beska inn 200 g Biscuit, 100 g crystal, 70g sjokolade og 50 g aromamalt ved 56 °C og satt det i steikovnen. Lot stå 10 min og økte til 65 °C. Hadde det over i kjele og tilsatte varmt vann så det blei 68 °C - 40 min. Fjerna maltposen og hadde det i 78 °C og lot renne av. Fikk 1,010 med ca 12 liter.
Noen som trur dette blei noe av?  :-X
 
Har det seg ikke slik at man kan 'trekke te' av disse maltene uten å meske dem? Litt sånn som Joakim gjorde på tv, tenker jeg da på. Jeg mener nok at malten må være noenlunde fuktig for at enzymene i kornspiren kan ta seg av stivelsen i resten av kornet, dersom dette skulle gjelde et eksperiment med vanlig malt.

Ble det mye go'lukt i huset, da? ;)
 
Mener ar Biscuit må meskes.. Her lukter det herlig av Nothern Brewer. STår til kjøling nå. Smakte på den og mener det blir en Porter av noe slag.. Kan hende jeg tror det siden jeg drikker en akkurat nå ;)
Blei 12,5 °Plato. Litt mer en jeg hadde tatt høyde for.
 
Tilbake
Topp