Midtfyns Gleipner Black IPA

Lekkert ;D Jeg sjekket min Gleipner i dag, som har gjæret siden lørdag kveld. Det plopper fint i gjærlåsen, og det ser ut til at den kommer til å holde seg i gjæringsdunken :biersmile:
 
Jeg sliter litt med å forstå det humleskjemaet... Midt i der står det mash hop. Gjelder det mer enn bare den ende?

75 g nugget ved 90 min, 23g Simcoe ved 45 min, 23g Columbus ved 30 min, 10g chinook ved 90 min, 28g chinook ved mash hop 60 min, 53g centennial ved 1 min, 23g simcoe ved 1 min, tørhopped 10 dage med 23g centennial,23g simcoe og 86g columbus + 15g irish moss ved 10 min og 0,3g sukker ved 10 min.

Følte det ble litt vel mye humle her, (hvis det er mulig...?)

Har endret litt pga mindre batch og mangle på malt osv, men ser ikke dette litt drøyt ut? IBU på 194! :O

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
4.50 kg              Pilsner (2 Row) Ger (2.8 EBC)            Grain        1        70.2 %       
0.35 kg              Cara-Pils/Dextrine (5.0 EBC)            Grain        2        5.4 %       
0.30 kg              Pale Chocolate Malt (800.0 EBC)          Grain        3        4.6 %       
0.26 kg              Pale Crystal Malt (70.0 EBC)            Grain        4        4.1 %       
0.24 kg              Roasted Barley (1500.0 EBC)              Grain        5        3.8 %       
0.50 kg              Extra Light Dry Extract (4.0 EBC)        Dry Extract  6        7.8 %       
0.26 kg              Cane (Beet) Sugar (0.0 EBC)              Sugar        7        4.1 %       
65.00 g              Nugget [13.00 %] - Boil 90.0 min        Hop          8        94.8 IBUs   
10.00 g              Chinook [13.00 %] - Boil 90.0 min        Hop          9        14.6 IBUs   
25.00 g              Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min        Hop          10      34.1 IBUs   
20.00 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 45.0 min        Hop          11      25.0 IBUs   
20.00 g              Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - Boil 30. Hop          12      22.6 IBUs   
45.00 g              Centennial [10.00 %] - Boil 1.0 min      Hop          13      2.0 IBUs     
20.00 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 1.0 min          Hop          14      1.2 IBUs     
1.0 pkg              California Ale (White Labs #WLP001) [35. Yeast        15      -           
75.00 g              Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - Dry Hop  Hop          16      0.0 IBUs     
20.00 g              Centennial [10.00 %] - Dry Hop 10.0 Days Hop          17      0.0 IBUs     
20.00 g              Simcoe [13.00 %] - Dry Hop 10.0 Days    Hop          18      0.0 IBUs     
 
Mattias S skrev:
stenkarlsen skrev:
Mattias S skrev:
Noen som har noen gode tips ang denne øla? Skal brygge den til fredag, så trenger alle gode råd.  :help:

Brygg masse av den...;)


Er 50 liter masse?  :godtoel:

Min versjon ble ganske kraftig, og heller nesten mot en meget humla imperial stout, men den er skammelig god! Hadde ikke hatt noe imot å sitte med 50 liter av denne i boden..:)
 
stenkarlsen skrev:
Mattias S skrev:
stenkarlsen skrev:
Mattias S skrev:
Noen som har noen gode tips ang denne øla? Skal brygge den til fredag, så trenger alle gode råd.  :help:

Brygg masse av den...;)


Er 50 liter masse?  :godtoel:

Min versjon ble ganske kraftig, og heller nesten mot en meget humla imperial stout, men den er skammelig god! Hadde ikke hatt noe imot å sitte med 50 liter av denne i boden..:)

Såpass ja....har blitt mer og mer glad i mørkt øl så gleder meg til denne. Største problemet er lagringsplass og ei kjerring som må snuble over en haug av kasser for å få tak i støvsugeren i boden. *ligge lavt i terrenget*  :ber:
 
Bruk lite vann. Jeg måtte koke 2 timer ekstra før humling for å få rett styrke på vørteren.
Men jeg tror dette gjorde den bare enda bedre.!
Enorm smak på ølet ved flasking :)
Fikk bare 35 liter på speidelen (50 Liter)
 
Per_Inge skrev:
Nøgne Ø #100 Mesketider funket som en drøm.
Skikkeløig godt øl som ble på over 9.1 % :)
Smaken ble topp 8)
Flaskekarboneringen gikk også greit men måtte ha et par uker ekstra på dette sterkølet, og det gjorde susen.
Men husk å drikke det temperert ellers forsvinner mye av de gode smakene. (11 Grader)

Hvor mye sukker brukte du til karbonering?
 
Hmm,  det hørtes litt mye ut...det ble ikke i overkant karbonert da? Tidligere mørke øl jeg har laget har ligget på 5-6 gram pr liter, og det kan bli litt mye syntes jeg. Lurte på å legge meg på ca 4 gram pr liter denne gangen....eller hørtes det ut som om jeg er helt på jordet?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Det går sikkert fint.
Men jeg var veldig fornøyd med karboneringen på min Gleipner.
Ble 9,9%
Skummet ikke over selv ved 11 grader servering.
Gjæringen gikk godt ut før flasking.
 
Står at volum er 23 liter på denne.. det er vel ferdig på gjæringskaret? Så hva er antall liter til mesking, 30liter? Har selv en mindre en, så jeg må gjøre om oppskriften, og enkleste da og vite startvolum :)
 
Tilbake
Topp