pernod
Norbrygg-medlem
Heisann!
Jeg har funnet en historisk oppskrift på mild hos Ron Pattinson / Shut up about Barclay Perkins som jeg har tenkt å prøve meg på, og lurer på hvordan dette kommer til å la seg gjøre i en 20 liters Speidel. Jeg har en eller annen vag formening om at minimum maltmengde i 20 literen er 4 kg, men siden denne oppskriften bruker invertert sukker for å få en (visstnok særegen) smaksprofil blir det særdeles lite korn i maltrøret under mesking.
Min oppskrift, fra Ølsmeden. Jeg har kortet ned koketiden noe, siden Speidelen ikke er stor nok til å romme startvolumet til 3 timers kok. Jeg antar at grunnen til den lange koketiden er for å få mer karamellisering og mørkere farge, men her velger jeg å gå litt utenom oppskriften:
Recipe: Tetley's Mild Clone TYPE: All Grain
Style: Mild
---RECIPE SPECIFICATIONS-----------------------------------------------
SRM: 12.6 EBC SRM RANGE: 23.6-49.2 EBC
IBU: 21.4 IBUs Tinseth IBU RANGE: 10.0-25.0 IBUs
OG: 1.032 SG OG RANGE: 1.030-1.038 SG
FG: 1.004 SG FG RANGE: 1.008-1.013 SG
BU:GU: 0.670 Calories: 0.0 kcal/l Est ABV: 3.6 %
EE%: 70.00 % Batch: 21.50 l Boil: 28.91 l BT: 120 Mins
Total Grain Weight: 2.79 kg Total Hops: 24.00 g
---MASH/STEEP PROCESS------MASH pH:5.40 ------
Amt Name Type # %/IBU
1.92 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 1 68.8 %
0.41 kg Barley, Flaked (Thomas Fawcett) (3.9 EBC Grain 2 14.7 %
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 13.98 l of water at 64.5 C 62.0 C 60 min
Mash Out Heat to 75.6 C over 10 min 75.6 C 10 min
---SPARGE PROCESS---
Fly sparge with 17.27 l water at 75.6 C
---BOIL PROCESS-----------------------------
Est Pre_Boil Gravity: 1.025 SG Est OG: 1.032 SG
Amt Name Type # %/IBU
0.46 kg Invert Sugar (70.0 EBC) Sugar 3 16.5 %
18.00 g Goldings, East Kent [6.40 %] - Boil 120. Hop 4 17.3 IBUs
6.00 g Goldings, East Kent [6.40 %] - Boil 30.0 Hop 5 4.1 IBUs
0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 6 -
0.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15.0 mins) Other 7 -
---FERM PROCESS-----------------------------
Primary Start: 02 Mar 2014 - 7.00 Days at 18.0 C
Style Carb Range: 1.30-2.30 Vols
Bottling Date: 09 Mar 2014 with 1.6 Volumes CO₂:
---NOTES------------------------------------
Hva gjør andre speideleiere når dere brygger alkoholsvake øl?
Per Christian
Jeg har funnet en historisk oppskrift på mild hos Ron Pattinson / Shut up about Barclay Perkins som jeg har tenkt å prøve meg på, og lurer på hvordan dette kommer til å la seg gjøre i en 20 liters Speidel. Jeg har en eller annen vag formening om at minimum maltmengde i 20 literen er 4 kg, men siden denne oppskriften bruker invertert sukker for å få en (visstnok særegen) smaksprofil blir det særdeles lite korn i maltrøret under mesking.
Min oppskrift, fra Ølsmeden. Jeg har kortet ned koketiden noe, siden Speidelen ikke er stor nok til å romme startvolumet til 3 timers kok. Jeg antar at grunnen til den lange koketiden er for å få mer karamellisering og mørkere farge, men her velger jeg å gå litt utenom oppskriften:
Recipe: Tetley's Mild Clone TYPE: All Grain
Style: Mild
---RECIPE SPECIFICATIONS-----------------------------------------------
SRM: 12.6 EBC SRM RANGE: 23.6-49.2 EBC
IBU: 21.4 IBUs Tinseth IBU RANGE: 10.0-25.0 IBUs
OG: 1.032 SG OG RANGE: 1.030-1.038 SG
FG: 1.004 SG FG RANGE: 1.008-1.013 SG
BU:GU: 0.670 Calories: 0.0 kcal/l Est ABV: 3.6 %
EE%: 70.00 % Batch: 21.50 l Boil: 28.91 l BT: 120 Mins
Total Grain Weight: 2.79 kg Total Hops: 24.00 g
---MASH/STEEP PROCESS------MASH pH:5.40 ------
Amt Name Type # %/IBU
1.92 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 1 68.8 %
0.41 kg Barley, Flaked (Thomas Fawcett) (3.9 EBC Grain 2 14.7 %
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 13.98 l of water at 64.5 C 62.0 C 60 min
Mash Out Heat to 75.6 C over 10 min 75.6 C 10 min
---SPARGE PROCESS---
Fly sparge with 17.27 l water at 75.6 C
---BOIL PROCESS-----------------------------
Est Pre_Boil Gravity: 1.025 SG Est OG: 1.032 SG
Amt Name Type # %/IBU
0.46 kg Invert Sugar (70.0 EBC) Sugar 3 16.5 %
18.00 g Goldings, East Kent [6.40 %] - Boil 120. Hop 4 17.3 IBUs
6.00 g Goldings, East Kent [6.40 %] - Boil 30.0 Hop 5 4.1 IBUs
0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 6 -
0.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15.0 mins) Other 7 -
---FERM PROCESS-----------------------------
Primary Start: 02 Mar 2014 - 7.00 Days at 18.0 C
Style Carb Range: 1.30-2.30 Vols
Bottling Date: 09 Mar 2014 with 1.6 Volumes CO₂:
---NOTES------------------------------------
Hva gjør andre speideleiere når dere brygger alkoholsvake øl?
Per Christian