Min beste 1318 oppskrift (London Ale #3)

Johnemann

Norbrygg-medlem
Liker gjæren godt. Har en liten "stamme" stående. Hva er din beste oppskrift på 1318 gjær ??
Ta med alt...
 
Kanskje nevnt det for deg før..... ein av mine favorittgjær :)

Prøv den i Gahr sin Mild oppskrift, men øk mesketemp 2-3 grader
Veldig god i IPA, tenk Vestkyst
Flere gode Brown Ale og Porters og min egen Drageblod imperial stout
 
Ikke helt det samme, men jeg har årsgammel byggvin som er brygget med S-04 (som jeg tror er hakket mer fruktig) som jeg synes er blitt knallbra - mye pga. typiske London-estere som går godt sammen med skikkelig tungt maltpreg.
 
Ikke helt det samme, men jeg har årsgammel byggvin som er brygget med S-04 (som jeg tror er hakket mer fruktig) som jeg synes er blitt knallbra - mye pga. typiske London-estere som går godt sammen med skikkelig tungt maltpreg.

-noe du har oppskrift / hint på ?
 
Her. Humla er litt tilfeldig hva jeg hadde igjen. Poenget her er relativt høy bitterhet. ABV'en er helt i grenseland på hva S-04 greier å gjære så hvis du skal flaske så må du tilsette mer gjær under flasking. Aroma-humlen var jo bare tull så den kan du se bortifra. Bruk en ordentlig bitterhumle og ikke vær redd for å dra på med ordentlig bitterhet.

Oppskriften er for Speidel. Derav 3kg DME. Erstatt med 4,5kg pale eller Maris Otter om du greier å meske såpass mye. Husk at gjæringen er intens og du trenger blow-off.

Bør jo lagres et års tid omtrent. Gjerne to. :)

Recipe: Good night biscuits
Brewer: Per Buer
Asst Brewer:
Style: American Barleywine
TYPE: Partial Mash
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28.42 l
Post Boil Volume: 23.92 l
Batch Size (fermenter): 21.00 l
Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.111 SG
Estimated Color: 51.8 EBC
Estimated IBU: 85.2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 83.4 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 35.3 %
1.50 kg Melanoiden Malt (39.4 EBC) Grain 2 17.6 %
0.50 kg Carared (39.4 EBC) Grain 3 5.9 %
3.00 kg Light Dry Extract (15.8 EBC) Dry Extract 4 35.3 %
60.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 60.0 min Hop 5 41.3 IBUs
35.00 g Citra [12.00 %] - Boil 60.0 min Hop 6 34.0 IBUs
0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 7 -
40.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 10.0 min Hop 8 10.0 IBUs
1.0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 9 -
0.50 kg Candi Sugar, Dark (425.0 EBC) Sugar 10 5.9 %


Mash Schedule: Braumeister 4 step full body 73% efficiency
Total Grain Weight: 8.50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
add malt pipe Add 22.72 l of water and heat to 40.0 C 40.0 C 0 min
Protein Mode Heat to 52.0 C over 5 min 52.0 C 20 min
Maltose mode Heat to 63.0 C over 5 min 63.0 C 20 min
Saccharification 1 Heat to 73.0 C over 5 min 73.0 C 35 min
Mash Out Heat to 78.0 C over 5 min 78.0 C 20 min

Sparge: Fly sparge with 10.70 l water at 78.0 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp