Hei
Skal brygge en vestkyst IPA, basert på Kinn sin oppskrift. Har satt en gjærstarter, basert på oppskrift fra mr. Malty. 2 rør wlp 013 fra 6.desember, og laget 2 liter med 200 g spraymalt etter denne oppskriften:
http://www.bryggselv.no/products/gjrstarter-guide
Nå er skummingen gitt seg etter ca 44 timer, har snurret den jevnlig. Så nå skal jeg sette starteren kaldt i 24 timer, og dekantere den imorgen på bryggedag ☺
Spørsmål: hva er anbefalt temperatur for "kaldt"? Jeg har uthus med 0 grader, og jordkjeller med 8 grader celsius. Skal jeg isolere, og sette den i uthuset, eller la den stå i jordkjelleren?
Jeg lurer også på hvordan jeg skal dekantere. Bare helle ut vørteren, eller bruke en hevert ? Skal jeg skylle noe med kokt/ avkjølt vann? Eller er det ok om noe av spraymalt vørteren følger over i gjæringskaret?
Tips mottas med takk
Skal brygge en vestkyst IPA, basert på Kinn sin oppskrift. Har satt en gjærstarter, basert på oppskrift fra mr. Malty. 2 rør wlp 013 fra 6.desember, og laget 2 liter med 200 g spraymalt etter denne oppskriften:
http://www.bryggselv.no/products/gjrstarter-guide
Nå er skummingen gitt seg etter ca 44 timer, har snurret den jevnlig. Så nå skal jeg sette starteren kaldt i 24 timer, og dekantere den imorgen på bryggedag ☺
Spørsmål: hva er anbefalt temperatur for "kaldt"? Jeg har uthus med 0 grader, og jordkjeller med 8 grader celsius. Skal jeg isolere, og sette den i uthuset, eller la den stå i jordkjelleren?
Jeg lurer også på hvordan jeg skal dekantere. Bare helle ut vørteren, eller bruke en hevert ? Skal jeg skylle noe med kokt/ avkjølt vann? Eller er det ok om noe av spraymalt vørteren følger over i gjæringskaret?
Tips mottas med takk
Sist redigert: