Da var bøtta trygt plassert på boden.
Brygget etter brulosofen sitt blonde ale.
Alt gikk egentlig greit men hadde et par uhell underveis. Meskinga gikk fint men hadde et plutselig dropp i temp etter en halvtime så jeg kjørte på litt varme. Pre boil var SG 1.037 og 27 liter. Kom ut på OG 1.049 og 22 liter etter kok, har nok hatt litt høy avdamping men endte kun ett poeng over FG. Smakte på vørteren når den var kald og syntest det var en litt besk usmak. Var dum å varmet varmestaven min før jeg satte den i kjelen og mistenker noe brent/besk smak pga det... håper det retter seg under gjæring. Slet med bunnfelling under kjøling og endte kansje 5dl i kjelen og mye grums i bøtta. Når jeg skulle koble på kjølespiralen måtte jeg koble av slanget til oppvaskmaskin, var litt voldsom å endte med en temmelig alvorlig lekkasje. Dumt når husdragen står i dusjen og vannpumpetanga ligger i bilen om jeg har noen spørsmål så må det være om det er vanlig med besk smak på førter før gjæring? Smaken var ikke humle trur jeg :/ brukte 7g chinook som bitterhumle med 55min kok.
Brygget etter brulosofen sitt blonde ale.
Alt gikk egentlig greit men hadde et par uhell underveis. Meskinga gikk fint men hadde et plutselig dropp i temp etter en halvtime så jeg kjørte på litt varme. Pre boil var SG 1.037 og 27 liter. Kom ut på OG 1.049 og 22 liter etter kok, har nok hatt litt høy avdamping men endte kun ett poeng over FG. Smakte på vørteren når den var kald og syntest det var en litt besk usmak. Var dum å varmet varmestaven min før jeg satte den i kjelen og mistenker noe brent/besk smak pga det... håper det retter seg under gjæring. Slet med bunnfelling under kjøling og endte kansje 5dl i kjelen og mye grums i bøtta. Når jeg skulle koble på kjølespiralen måtte jeg koble av slanget til oppvaskmaskin, var litt voldsom å endte med en temmelig alvorlig lekkasje. Dumt når husdragen står i dusjen og vannpumpetanga ligger i bilen om jeg har noen spørsmål så må det være om det er vanlig med besk smak på førter før gjæring? Smaken var ikke humle trur jeg :/ brukte 7g chinook som bitterhumle med 55min kok.