1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Mitt første brygg

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av izzno, 19 Jul 2019.

  1. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Bare som info til en ny brygger: Miguel sin dobbel-blowoff med tette kamre og gjærlås... er vakker, men totalt overkill.
    En enkel slange opp i en åpen flaske med StarSan gjør nytten
    Den eneste fordelen er at den kan benyttes ved CC :)
     
    Finn Berger liker dette.
  2. izzno

    izzno
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    Jada, det enkle er ofte det beste (godt nok). Men beundringsverdig håndverk :)
     
  3. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Bavarian-gjæren er kraftig. Det medfølger vel en pakke i settet? Var i alle fall det til meg, og det tøt ut i mange dager. Monterte blowoff tilslutt. Jeg har sett på mine 5 siste ekstraktsett at alkoholprosenten er ca 1 høyere enn oppgitt. FG er som anslått på Mangrove sine sider, men de oppgir ikke OG, så denne er nok høyere enn anslått.
     
  4. izzno

    izzno
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    Det følger med en men jeg gikk til innkjøp av en til og hadde i 2 pakker. Det har roet seg nå, jobber veldig lite, men det har vært veldig varmt så det kan hende den er ferdig snart, det er jo en 5-6 dager siden.... Måler på torsdag og lørdag så ser jeg...

    Nå satt jeg en cider for 2 dager siden så nå har jeg en uke på å finne ca 50 flasker hehe...
     
  5. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    La det gjære i 2 uker, uansett om den er ferdig etter en uke. Ikke like lett å få tak i flasker lengre, etter at panten forsvant. Mye som selges brukt, på Facebook feks
     
  6. trulsnilsen

    trulsnilsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Horten
    Sjekk med restauranter som serverer øl fra flasker (uten pant).Noen har faktisk mere tomgods enn de klarer å håndtere. Jeg har fått både Grolsch og Flensburg med patentkorker, samt Cobra 0,66/0,75.
    Må vaskes såklart.;)
     
    LarsUlv liker dette.
  7. izzno

    izzno
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    God idè!
     
  8. izzno

    izzno
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    Da var resultatet klart :).

    Jeg tappet som mannen med ljåen dagen før jeg dro på ferie.
    Alt er tappet på 0,5l flasker med 2 sukkerbiter (Eldorado)
    De har stått rett opp og ned i 14 dager.

    photo_2019-08-30_22-26-46.jpg

    photo_2019-08-30_22-26-56.jpg

    Jeg tenkte jeg skulle være smart å tappe i det høyeste glasset jeg hadde, det var et 0,33 glass. Som dere ser var den første biten klar som pilsner mens da jeg fylte på resten (med unntak av bunnslam) kom den typiske "hvete" fargen.

    Er det kanskje best å helle hele ølen men en gang i et riktig stort glass? ;). Drikke av flaska ?
    Uansett det ble kjempegodt og jeg gleder meg til fortsettelsen!

    Hvis jeg skal peke på noe må det være at den ble kanskje litt sterk, men det kan også ha noe med at jeg har reist i 10 timer idag ;). Jeg syntes ikke Europris sin spraymalt har fungert dårlig her, den er lett og fin og perfekt for en sommerdag!
     
  9. izzno

    izzno
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    photo_2019-08-30_22-58-18.jpg

    Forsøk 2:

    Hele ølen (uten bunnslam).
     

Del denne siden