Mitt første øl

Nettopp satt en dunk med 20L bavaria weissbier
Kjøpte ett 3kg øl sett fra bryggselv.no
Rehydrerte tørr gjære jeg kjøpte med, var kjempe flink å sterilisere alt som gikk i vørteren.
Foruten en ting, og det var jo selvfølgelig det jeg dehydrete gjæren i  :bank2:
Hvor stor er faren for infeksjon i ølet?
 
Jeg har brukt tørrgjær uten å sterilisere skålen jeg har rehydrert i flere ganger uten å få infeksjon. Sannsynligheten er ikke veldig stor, vil jeg tro.
 
nei håper jo ikke det. :)
var litt kjekt å våkne i dag å høre at bryggen hummet lystigt god morgen.
mindre enn 12 timer tok det før det var liv i gjærings låsen
 
bruker mest Safale US-05 tørrgjær og den bruker å være i gang på 3-4 timer, men den passer ikke til weiss da(syns jeg i hvertfall)
 
Brukte safale US-06 til denne :)
Er jo veldig spendte på hvordan denne kommer til å bli, har vært med nesen ved vannlåsen å kjente så å si ikke noe gjær lukt av den. Er liksom vant med at øl/vin lukter noe forferdelig med gjær.
 
Tilbake
Topp