Nederlands - belgisk Bokkøl

Er det noen som har tips om en velsmakende oppskrift på et nederlandsk eller belgisk bokkøl feks Amstel Bokkøl eller en annen? Ikke for bitter i smak, kan enten være rød eller mørk på farge, litt søtlig på smak som er typisk...
 
Dette er spennende. Noen som vet hva som skiller BeNeLux bock fra Tyske varianter? Går ut fra at dette er undergjærede øl?
 
Dette er spennende. Noen som vet hva som skiller BeNeLux bock fra Tyske varianter? Går ut fra at dette er undergjærede øl?
I følge info er den NE søtere en den BE variant, inneholder belgisk kandissukker..? Ifølge tester kom Amstel Bock bra ut men her er nok mange meninger/smaker..;)
 
Se der ja. Altså et øl med en ganske tradisjonell bock maltbase, uten sukker/sirup. Men allikevel ganske tørt.

”The idea behind the Belgian yeast is to dry the beer up when compared to more classical Bokbier. If you have the time you can use a lager yeast.”

En litt underlig betraktning? Vil tro at lagergjær gir et helt annet øl enn en typisk belgisk gjær.

Kanskje det hadde vært en idé å gjære med lagergjær – og så tørre det ut mot slutten med en diastaticus-gjær?
 
Tilbake
Topp