[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Svarte Natta III
Øltype: Schwarzbier
Antall poeng i konkurransen: 40,33 av 50
OG: 1056
FG: 1008
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 33 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 44 l
Malt & sukker
12000 gram 81,6 % Pilsnermalt ? EBC
1500 gram 10,2 % Røkmalt ? EBC
750 gram 5,1 % Havregryn (Bjørn lettkokt) ? EBC
450 gram 3,1 % Roasted Barley ? EBC
Vann
? l til innmesking
? l til skylling
Meskeskjema
60 min 66-68 °C
Kommentar til mesking: Infusjonsmesking
Humle
30 gram Nordbrauer Pellet 10,2 %-alfa 60 min
36 gram Challenger Pellet 7,2 %-alfa 60 min
46 gram Styrian Golding Pellet 4,5 %-alfa 15 min
15 gram Challenger Pellet 7,2 %-alfa 15 min
40 gram Saaz Pellet 2,7 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 125 ml
Kommentar til gjær:
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 28 dager ved 8 °C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 18-19 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 18.11.2007
Tappedato: 23.12.2007
Kommentar: [/tt]
Navn på brygget: Svarte Natta III
Øltype: Schwarzbier
Antall poeng i konkurransen: 40,33 av 50
OG: 1056
FG: 1008
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 33 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 44 l
Malt & sukker
12000 gram 81,6 % Pilsnermalt ? EBC
1500 gram 10,2 % Røkmalt ? EBC
750 gram 5,1 % Havregryn (Bjørn lettkokt) ? EBC
450 gram 3,1 % Roasted Barley ? EBC
Vann
? l til innmesking
? l til skylling
Meskeskjema
60 min 66-68 °C
Kommentar til mesking: Infusjonsmesking
Humle
30 gram Nordbrauer Pellet 10,2 %-alfa 60 min
36 gram Challenger Pellet 7,2 %-alfa 60 min
46 gram Styrian Golding Pellet 4,5 %-alfa 15 min
15 gram Challenger Pellet 7,2 %-alfa 15 min
40 gram Saaz Pellet 2,7 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 125 ml
Kommentar til gjær:
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 28 dager ved 8 °C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 18-19 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 18.11.2007
Tappedato: 23.12.2007
Kommentar: [/tt]