1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 08 SS2 - Belgisk Dubbel - Olav Nome (Stabekk)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 8 Apr 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Belgisk Dubbel
    Øltype: Belgisk Dubbel
    Antall poeng i konkurransen: 42,67 av 50
    OG: 1.063
    FG: 1.012
    Farve (beregnet): EBC
    Beregnet bitter: 22 IBU
    Vørtermengde: 19 l
    Sluttvolum: 17 l

    Malt & sukker
    3300 gram Muntons Light extract
    500 gram Spraymalt hvete 
    200 gram Krystallmalt
    200 gram Sjokolademalt 
    270 gram Candissukker 

    Vann
    - l til innmesking
    - l til skylling

    Meskeskjema

    Humle
    30 gram Saaz      Pellet 3,7 %-alfa 60 min
    15 gram Hallertau Pellet 2,2 %-alfa 60 min
    15 gram Hallertau Pellet 2,2 %-alfa 15 min

    Krydder og andre tilsetninger

    Koketid
    Total koketid vørter: 65 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3787 Trappist Flytende 2100 ml

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring 30 dager ved 16 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 4.12.2007
    Tappedato: 6.01.2008

    Kommentar: [/tt]
     
    Alvedansen MCbrygg liker dette.
  2. oyfo

    oyfo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skal kandissukkeret tilsettes på slutten av koketiden, eller har man dette i gjæringskaret når gjæren har fått arbeidet noen dager? I fall det siste, har man i så fall kandissukker rett i karet, eller koker man det opp i litt vann (for deretter å kjøle det ned) mtp. både oppløsning og infeksjon?
     

Del denne siden