NM 08 SS3 - Barley Wine - Bjørn Magne Idland & Merete Antonsen (Oslo)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Old Stoner
Øltype: American Barley Wine
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1.101
FG: 1.024
Farve (beregnet): 44 EBC
Beregnet bitter: 132 IBU
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum: 19 l

Malt & sukker
9100 gram 73.7 % Pale malt            5 EBC
2100 gram 17  % Munchner malt      25 EBC
800 gram  6.5 % Cara Munchner malt 120 EBC
340 gram  2.7 % Crystal            120 EBC

Vann
41 l til innmesking
10 l til skylling

Meskeskjema
75 min 67 °C
10 min 74 °C

Humle
57 gram Columbus    Pellet 13  %-alfa FWH 
85 gram Chinook    Pellet 11.7 %-alfa  60 min
28 gram Centennial  Pellet 8.8  %-alfa  2 min

Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 70 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Flytende
Kommentar til gjær: Gjærkake fra Pale Ale brygg

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    21 dager ved 20 °C
Modning/sekundærgjæring  60 dager ved 20 °C
Lagring                104 dager ved 13 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 9.09.2007
Tappedato: 1.12.2008

Kommentar: Tilsatte 95g sukker og en pakke Nottingham tørrgjær ved tapping på flaske.[/tt]
 
Hei.

Jeg er rimelig ny i bryggefaget, og har følgende spørsmål å spørre:

Det står i oppskriften at vørtermengde er 24 liter, og sluttvolumet er 19 liter.

Videre står det :  Vann
41 l til innmesking
10 l til skylling

Dette blir jo 51 liter.

Betyr dette at 32 liter "forsvinner" under meskingen og koking??


Håper noen kan hjelpe med svar til en uvitende!!  ;-)
 
Hei,
Det høres litt rart ut, ja.
Lenge siden denne ble brygga, så jeg må sjekke loggen om det kan være tastet inn feil her. Får ikke gjort det før i neste uke, så evt. kan du Google "Denny Conn Old Stoner barley wine" og se på original oppskriften.

Husker at den var ekstremt bitter i begynnelsen, men når den fikk litt tid på seg så ble den ganske morsom.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
 
dagwayne skrev:
Hei.

Jeg er rimelig ny i bryggefaget, og har følgende spørsmål å spørre:

Det står i oppskriften at vørtermengde er 24 liter, og sluttvolumet er 19 liter.

Videre står det :   Vann
41 l til innmesking
10 l til skylling

Dette blir jo 51 liter.

Betyr dette at 32 liter "forsvinner" under meskingen og koking??


Håper noen kan hjelpe med svar til en uvitende!!  ;-)

Jeg antar at det er en skriveleif her. Skal nok være 14 liter til innmesking og 10 liter til skylling.
 
Tilbake
Topp