1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 AA1 - IPA of the Great Apocalypse - Shea Arne Engevik (Narvik)

En tråd i 'Lys ale' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: IPA of the Great Apocalypse
    Kode: MLF 462
    Hovedklasse: 3. Lys ale
    Øltype: 3.E. India pale ale
    Antall poeng i konkurransen: 41,66 av 50
    OG: 1.062
    FG: 1.008
    Farve (beregnet): 16 EBC
    Beregnet bitter: 106 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 25 l
    Sluttvolum: 18 l

    Malt & sukker
    5800 gram 100 % Pale Ale Globalmalt 9 EBC

    Vann
    14.5 l til innmesking

    Meskeskjema
    90 min 66 °C
    Kommentar til mesking: 4g/10L CaSO4 i liqour i meske og skyllevannet. 1g/10L CaCO3 og 1g/10L NaCHO3 i mesken

    Humle
    70 gram Cascade Pellet 7.8 %-alfa 90 min
    35 gram Cascade Pellet 7.8 %-alfa 15 min
    45 gram Cascade Pellet 7.8 %-alfa  5 min
    50 gram Cascade Pellet 7.8 %-alfa    tørrhumle

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP-001. Starter på 1 L med ett rør

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:  8 dager ved 20 grader
    Modning/sekundærgjæring: 6 dager ved 20 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 24.01.2010
    Tappedato:  7.02.2010
     
    Espen Rekve liker dette.
  2. maxibolle

    maxibolle
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    denne skal eg lage . noen som vet hvor lenge den skal lagres ?
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Ipa? Lagres? 0 minutter i følge meg.
     
  4. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Fin så snart den er karbonert
     
  5. maxibolle

    maxibolle
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    ok takk, blir koking til helgen då :)
     
  6. maxibolle

    maxibolle
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Smakte på den idag "kullsyre fra brusmaskin" den var perfekt. Er ikke ferdig før lørdag men klarte ikke vente.
     
  7. Stian Andreassen

    Stian Andreassen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Hvis man ikke har tilgang til Globalmalt, men Weyermann eller Thomas Fawcett – hvilken bør man velge?
     
  8. bobkaare

    bobkaare
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Med 200g humle i ølet og rundt 100IBU spiller det neppe noen særlig rolle. Hvilkensomhelst Pale Malt funker nok fint.
     
  9. Al Edan

    Al Edan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Great recipe, I have brewed it with a friend and it turns to be very good, we used his Braumeister 20l, I will brew it again with my new homemade setup, highly recommended
     

Del denne siden