[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bayer II
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.X. Annen mørk lager (Bayer)
OG: 1053
FG: 1010
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 43 l
Malt & sukker
4350 gram münchenermalt
4350 gram pilsnermalt
1160 gram røykmalt
1100 gram krystallmalt
58 gram sjokolademalt
Meskeskjema
90 min 66 °C
Humle
43 gram Nordbrauer 10.5 %-alfa 60 min
20 gram saaz 3.2 %-alfa 15 min
15 gram Stryina Goldings 5.2 %-alfa 15 min
40 gram Tettnanger 4.1 %-alfa 2 min
Krydder og andre tilsetninger
Protafloc 20 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2308 Munich Lager Flytende
Kommentar til gjær: 1 pakke i 4 liter starter, fordelt på to brygg på tilsammen 90 liter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 28 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 22.08.2010
Tappedato: 18.09.2010
[/tt]
Navn på brygget: Bayer II
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.X. Annen mørk lager (Bayer)
OG: 1053
FG: 1010
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 43 l
Malt & sukker
4350 gram münchenermalt
4350 gram pilsnermalt
1160 gram røykmalt
1100 gram krystallmalt
58 gram sjokolademalt
Meskeskjema
90 min 66 °C
Humle
43 gram Nordbrauer 10.5 %-alfa 60 min
20 gram saaz 3.2 %-alfa 15 min
15 gram Stryina Goldings 5.2 %-alfa 15 min
40 gram Tettnanger 4.1 %-alfa 2 min
Krydder og andre tilsetninger
Protafloc 20 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2308 Munich Lager Flytende
Kommentar til gjær: 1 pakke i 4 liter starter, fordelt på to brygg på tilsammen 90 liter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 28 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 22.08.2010
Tappedato: 18.09.2010
[/tt]