NM 11 ML2 - Bayer II - Tore Bjørgo og Asbjørn Rachlew (Asker)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bayer II
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.X. Annen mørk lager (Bayer)
OG: 1053
FG: 1010
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum:  43 l

Malt & sukker
4350 gram münchenermalt
4350 gram pilsnermalt
1160 gram røykmalt
1100 gram krystallmalt
  58 gram sjokolademalt

Meskeskjema
90 min 66 °C

Humle
43 gram Nordbrauer      10.5 %-alfa 60 min
20 gram saaz              3.2 %-alfa 15 min
15 gram Stryina Goldings  5.2 %-alfa 15 min
40 gram Tettnanger        4.1 %-alfa  2 min

Krydder og andre tilsetninger
Protafloc 20 min


Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2308 Munich Lager Flytende
Kommentar til gjær: 1 pakke i 4 liter starter, fordelt på to brygg på tilsammen 90 liter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:  28 dager ved 10 grader
         
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 22.08.2010
Tappedato:  18.09.2010

[/tt]
 
Tilbake
Topp