NM 11 ML1 - Holy Smoke - Erlann Eldorsen (Bodø)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holy Smoke
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.G. Rauchbier
OG: 1057
FG: 1016
Beregnet bitter: 32.9 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 27.8 l
Sluttvolum:   27.8 l

Malt & sukker
3000 gram münchenermalt
1800 gram pilsnermalt
1200 gram røykt pilsnermalt
500 gram crystal malt
200 gram chocolate malt

Meskeskjema
25 min 53 °C
40 min 66 °C

Humle
30 gram Tettnanger             4.1 %-alfa 90 min
26 gram Hallrtauer Tradition   7.1 %-alfa 90 min
40 gram Tettnanger             4.1 %-alfa 10 min

Krydder og andre tilsetninger
Protafloc 20 min


Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2278 Czech Pils Slurry
Kommentar til gjær: 500 ml

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:                8-9 grader
Lagring:                 30 dager ved   2 grader                    
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 01.12.2010
Tappedato:  14.03.2011

Kommentar: Pilsnermalt røykt over bjørkeved.[/tt]
 
Tilbake
Topp