[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holy Smoke
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.G. Rauchbier
OG: 1057
FG: 1016
Beregnet bitter: 32.9 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 27.8 l
Sluttvolum: 27.8 l
Malt & sukker
3000 gram münchenermalt
1800 gram pilsnermalt
1200 gram røykt pilsnermalt
500 gram crystal malt
200 gram chocolate malt
Meskeskjema
25 min 53 °C
40 min 66 °C
Humle
30 gram Tettnanger 4.1 %-alfa 90 min
26 gram Hallrtauer Tradition 7.1 %-alfa 90 min
40 gram Tettnanger 4.1 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
Protafloc 20 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2278 Czech Pils Slurry
Kommentar til gjær: 500 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 8-9 grader
Lagring: 30 dager ved 2 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 01.12.2010
Tappedato: 14.03.2011
Kommentar: Pilsnermalt røykt over bjørkeved.[/tt]
Navn på brygget: Holy Smoke
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.G. Rauchbier
OG: 1057
FG: 1016
Beregnet bitter: 32.9 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 27.8 l
Sluttvolum: 27.8 l
Malt & sukker
3000 gram münchenermalt
1800 gram pilsnermalt
1200 gram røykt pilsnermalt
500 gram crystal malt
200 gram chocolate malt
Meskeskjema
25 min 53 °C
40 min 66 °C
Humle
30 gram Tettnanger 4.1 %-alfa 90 min
26 gram Hallrtauer Tradition 7.1 %-alfa 90 min
40 gram Tettnanger 4.1 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
Protafloc 20 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2278 Czech Pils Slurry
Kommentar til gjær: 500 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 8-9 grader
Lagring: 30 dager ved 2 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 01.12.2010
Tappedato: 14.03.2011
Kommentar: Pilsnermalt røykt over bjørkeved.[/tt]