Jeg beundrer pågangsmotet ditt, men som flere andre her har påpekt, så er det å anbefale å starte litt roligere. Les How to Brew av John Palmer, kan ikke tenke meg noen bedre innføring i ølbrygging og den er gratis. Lag deg også et minioppsett. Dette får du uansett bruk for senere. Selv om du har et ferdig oppsett for å brygge 100 liter, vil du ha nytte av enklere utstyr som lar deg brygge mindre testbatcher som du siden kan skalere opp til monstergarasjeoppsettet ditt.
Jeg har en 18-liters kjele fra Europris som kosta meg 500 kroner og kom med en veldig praktisk "bøtterist" inni. Denne bruker jeg til BIAB med en meskeduk til 60 kroner fra Bryggselv. Jeg kan løfte ut rista med posen og malten opp, sette dette på en ovnsrist over kjelen og skylle mens jeg begynner kokingen. I tillegg trenger du to gjæringsspann, f.eks. 30 liter til 119 kroner og hydrometer og målerør til 100 kroner, også fra Europris. En autohevert fra Bryggselv til 249 kroner anbefales også. Utover det trenger du strengt tatt bare en korkpåsetter. Denne koster også en hundrelapp på Europris. 1250 kroner totalt og alt dette for du uansett bruk for selv om du skalerer opp. Kjøle kan du gjøre i kjøkkenvasken eller i badekaret.
Det er ikke alltid du gidder å stå i garasjen og lage 14 bøtter øl.