Prøvde å leke meg litt i Beersmith. Vil prøve å lage en oppskrift uten ekstrakt, så jeg plottet inn oppskrifta til FunEye, tok vekk sukkeret og ekstrakt også senket jeg batch size (L) til 11 liter og jeg fikk "pre-boil gravity" på 1.086. Deretter økte jeg batch størrelsen 25l. Justerte deretter IBU til 104. Da ble den slik:
Beersmith 2 Recipe Printout -
http://www.Beersmith.com
Recipe: #500 NØ Klone ver2 uten ekstrakt
Brewer: Rune
Asst Brewer:
Style: Imperial IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,56 l
Post Boil Volume: 27,56 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,103 SG
Estimated Color: 22,9 EBC
Estimated IBU: 100,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,5 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6,25 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 54,5 %
2,08 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 2 18,2 %
1,46 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 3 12,7 %
1,04 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 4 9,1 %
0,62 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 5,5 %
82,03 g Chinook [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 6 78,5 IBUs
32,81 g Simcoe [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 14,6 IBUs
27,34 g Pacific Gem [15,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 5,6 IBUs
32,81 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 1,0 min Hop 9 1,2 IBUs
27,34 g Centennial [10,00 %] - Boil 1,0 min Hop 10 0,8 IBUs
6,2 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 11 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Total Grain Weight: 11,46 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 29,88 l of water at 54 50,0 C 15 min
Saccharification Heat to 63,0 C over 10 min 63,0 C 60 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 13,15 l water at 75,6 C
Notes:
------
Created with Beersmith 2 -
http://www.Beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
Har en mistanke om at en bør øke chinook noe for å få over 100 IBU. Etter hva jeg har lest så beregner NØ IBU etter første humletilsetning??
Tror folket at dette vil fungere?? Det er myye malt, men dette har jeg plass til (LABB-bøtte). Litt usikker på effektiviteten, men det får jeg justere underveis
Tenker at jeg tar en ekstra skylling og lager et "resteøl" av den malten som er igjen etter overføring til kok....