1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Nøgne Ø Porter

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Lars B., 12 Mai 2011.

  1. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser Vestbrygg har Danstar Nottingham som tørrgjør. Er det den du tenker på? Hvilke vil være å foretrekke av den og S-04 på denne?
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har i grunnen ikke smakt særlig mye brygget med S-04, men hører ganske blandede rapporter om den. Danstar Nottingham fungerer fint i en porter som dette. Men jeg vil selvsagt råde deg til heller å lage en starter med WLP007...
     
  3. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vet ikke helt om jeg "tør" driste meg ut på å lage gjærstarter enda. Fortsatt veldig fersk i gamet :) Vet du hva vanlig "attenuation" er for Nottingham gjæren? Ser på hjemmesiden deres at den gjærer ned til 1.008, men gjør den det uavhengig av OG? Jeg tenker å legge meg på en OG på 1.065 når jeg skal brygge denne.
     
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg er faktisk i den heldige situasjon og har brygget NØ Porter 4 liter kit med 04, og Porter inspirert med 007

    alle har blitt riktig gode
     
  5. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg tenker å kjøre på med følgende oppskrift:

    Generelt
    OG: 1,065
    FG: 1,016
    Farge (beregnet) EBC: 67
    Beregnet bitterhet (Noonan): 43,2
    Kokevolum: 27 liter
    Sluttvolum kjele: 22 liter

    Malt
    Maris Otter Pale Malt (7 EBC):  5000 gram
    Crystal 120 (120 EBC): 500 gram
    Munich (28 EBC): 300 gram
    Black malt (1500 EBC): 180 gram
    Pale Chocolate (625 EBC): 180 gram

    Humle
    19 gram Chinook (11,6 % alfa) på 90 min.
    35 gram Hallertau Northern Brewer (9,5 % alfa) på 15 min.

    Gjær
    WLP007 m/starter

    Annet
    Whirlflock 0.5 tablett på 15 min.


    Hvordan ser humleskjemaet ut? Funker dette?
     
  6. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ser bra ut


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  7. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da kjører jeg på :)
     
  8. Duckboot

    Duckboot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo, Norge
    Forresten i forhold til Danstar Nottingham - Jeg sitter her med en Kaffestout som jeg gjæret med Nottingham - Den gikk fra 1.072 til 1.004 på 2 uker sharp.
    Den gjæren gjærer ut som bare rakkern. Nesten litt mye, synes jeg.
     
  9. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det var vakent. Om jeg har regnet riktig blir det en utgjæring på 94 %...
     
  10. Duckboot

    Duckboot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo, Norge
    Ja, ikke sant - Det har endt på en ganske markant smak. Nesten Syrlig og Beskt, men klar Kaffestoutsmak.
    Jeg digger denne smaken - Det er litt Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel over den, men ikke helt der.

    Det som er så himla synd er at jeg ikke vil klare å gjenskape den - Termometeret løp løpsk under meskingen, så jeg har ikke peil hvordan det endte såpass godt.
     
  11. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skal bruke WLP007 på denne. Har kjøleskap til gjæring, med varmeelement, og STC.

    Hva vil være den / de optimale temperaturen(e) å gjære denne på? Bør jeg starte "lavt" og øke opp? Eventuelt hvor lavt, og hvor ofte skal jeg øke, og til hvor høy temperatur?
     
  12. FrodeSy

    FrodeSy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sjøholt
    Spørs kor fruktig eller nøytralt preg du vil ha av ølet. Om du vil ha eit meir nøytralt preg så ville eg starta på 18 grader. Om du vil ha meir fruktig og esterprega profil frå gjæra så ville eg starta på 20. For å sikre god utgjæring, så kan du godt auke temperaturen med 0,1 grad 3. - 4. gjæringsdag (medan gjæringa framleis er aktiv) opp til 1 grad.
     
  13. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for svar!
     
  14. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mener å ha lest at enkelte mørke malttyper noen ganger kan (skal?) tilsettes sent i mesken. Stemmer det? Er dette tilfellet i denne oppskriften, eller kan jeg kjøre alt opp i gryta på en gang her?
     
  15. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Det har mer med ønsket resultat å gjøre. Om du vil ha minimalt med røstet smak, men likevel mye farge, tilsetter du svart malt sent under meskingen. Her vil du ha mye smak, så du tilsetter alt med en gang.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
     
  16. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ok, takk for svar!
     
  17. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    I boken fra Brygging fra hånd til munn står det i oppskriften at det benyttes Chinook til bitterhumle, og Hallertau Northern brewer som smakshumle. På bryggesjappa var de utsolgt for en av humlene, men husker jo selvfølgelig ikke hvilke det var  :bank2:

    Noen som har noen gode anbefalinger på alternativer for Chinook og NB?

    Ser av oppskriften her at det står Centennial i stede for Chinook.

    Ser noen her har brukt Fuggles på 15. Hva med Willamette?

    Jeg har ikke smakt originalen, så er ikke nødvendigvis så viktig for meg at det blir veldig nærme originalen, men kjekt om noen kan anbefale noe som blir knall, dersom jeg ikke får tak i Chinook og NB.
     
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har brygget den tidligere med Centennial
    Ble så bra at den er satt i bryggekø på nytt, men denne gang med Chinook
     
  19. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvilke brukte du på 15?
     
  20. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Centennial @ 60
    Northern Brewer @ 15

    neste gang blir det Chinook istedefor Centennial
     

Del denne siden