1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Nøgne Ø Porter

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Lars B., 12 Mai 2011.

  1. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Ingen kaffi oppi denne? Dette blir vårt neste brygg:) Må bare komme meg til Trondheim en tur først å få kjøpt inn
     
  2. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skal brygge denne i morgen. Har fått tak i Chinook og Willamette til denne. Kjører følgende humleskjema:

    Chinook 11,6 %: 19 gram på 90 minutter til 22,97 / 28,1 IBU med henholdsvis Tinseth og Noonan.
    Willamette 5,4 %: 61,5 gram på 15 min 18,51 / 15,1 IBU  med henholdsvis Tinseth og Noonan.

    Opprinnelig sier oppskriften Northern Brewer på 15 minutter. Ser andre her har brukt Fuggles også. Jeg fikk ikke tak i noen av delene, men fant Willamette. Tror dere det vil bli bra?

    Mvh,

    Marius
     
  3. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da står denne til gjæring! Blir spennende å smake.

    Traff ikke helt på OG. Siktet mot 1,065, men traff 1,058. Hadde regnet med en effektivitet på 75 % når jeg satte opp oppskriften, men endte rundt 71,5. Korrigerte ikke mengde humle, så øllet blir nok en del bitrere enn planlagt. Hadde beregnet en bitterhet på ca. 43 IBU, men endte nå med ca 48. BU:GU blir da ca. 0,82. Blir det for heftig for en porter?
     
  4. Peter A

    Peter A
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har samme spørsmål som joikakaka. Er det kaffepreg i denne?
     
  5. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tappet denne på flaske i dag. Første gang jeg har brukt vannjustering, fersk gjær m/gjærstarter og STC1000. Uten tvil det beste øllet jeg har brygget! Det kan jeg si allerede nå etter å ha smakt en liten sup før karbonering!
     
  6. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Prøvde denne ferdig karbonert i dag. Endte på ca. 6,3 %. Smaker veldig bra, men synes kanskje den er noe "tynn" i smaken. Hadde kanskje forventet en enda kraftigere og fyldigere smak. Hva kan være årsaken til det? Er det bare oppskriften som er sånn?
     
  7. Øllevill

    Øllevill
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tønsberg
    Enig. Brukte S-04 som gjær. Tror det er med på å påvirke smaken. Synes min ble for skarp og stikkende.

    Satser på at litt modning gjør godt.
     
  8. Lars G Berg

    Lars G Berg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har brygget andre portere enn denne, og de virker litt "tynne" i starten. Har brukt både tørr og flytende gjær ser ikke ut til at det har noe og si.
    Fylden kommer etter lagring er min erfaring.
     
  9. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er et godt poeng som jeg ikke hadde tatt med i betraktningen av en eller annen grunn  :bank2:

    Min har bare stått snaue 14 dager til modning på flaske pt.
     
  10. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
     
  11. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Karbonerte med 4 gam per liter. Synes det ble knall.

    WLP007 er treg til å karbonere, dersom det er den gjæren du bruker. Mine flasker sto nok 3 uker før de var ferdig karbonert.
     
  12. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Gjøres med Nottingham tørrgjær! men har vel lest endel tråder her at folk bruker mindre sukker på stort/porter
     
  13. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Porter/stout bør ha mindre sukker per liter øl enn de fleste andre typer. Fire gram per liter funket utmerket for meg til denne typen øl. Det vil det gjøre uavhengig av type gjær. Jeg har aldri prøvd Nottingham, men grunnen til at "bond" gjæren bruker lang tid er at den er veldig flokkulerende. Om Nottingham ikke er like flokkulerende vil du få et ferdig karbonert øl kjappere, om det er noe poeng i seg selv.
     
  14. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Burde den her coldcrashes?
     
  15. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg cold crashet ikke. Gikk helt fint det,
     
  16. ruslebiff

    ruslebiff
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    jeg skal selv lage en kaffestout hvor jeg tilsetter kaffe i gjæringskaret. var det det du gjorde? kan du si noe om fremgangsmåte og mengde pr liter?
     

Del denne siden