How to brew bør du ikke ha mangfoldet helt ut i kantene på langsidene (og slotter kun på langsidene). Les på http://howtobrew.com/appendices/appendixD-1.html
Fant denne tråden da jeg søkte litt. Jeg har en 36 liters Igloo med kobbermanifold i bunn. Fungerer glimrende. Jeg vurderer nå imidlertid å gå fra batch sparge til fly sparge, og antar at måten å gjøre det på er å bruke et manifold i toppen, f.eks dette som det bli linket til innlednigsvis i denne tråden http://www.homebrewstuff.com/sparge-manifold-60-qt-igloo.html
Håper oen kan hjelpe meg med noen av spørsmålene som dukket opp:
1) Funker manifoldet i linken over bra til skylling?
2) Hvis man bruker fly sparge, hvor lenge skyller dere da? Og hvordan får man kontroll med mengde skyllevann? (ved batch sparge skyller jeg med differansen mellom meskevann og beregnet "pre-boil volum", og vet derfor rimelig hvor mye vann som skal tilsettes)
3) Fungerer manifoldet over også greit til resirkulasjon?
4) Er det smart å resirkulere konstant under meskingen?
5) Vil ikke kontinuerlig resirkulasjon redusere mesketemperaturen (ettersom vørter da er i kontakt med romtemperatur på utsiden av karet)?
Har ikkje prøvd den du linket til. Du kan enkelt lage ein fly sparger sjøl med røyrdeler frå for eks. Biltema.
Me pleier å skylle i ca 60 min ++ ,og det går med ca 50 liter skyllevann til ein 50 liter batch. Me begynner med 2,5 liter vann per kg malt.
Eg vil tru at om målet er kontinuerlig sirkulasjon, finnes det betre utstyr å bruke enn kjøleboks.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.