Hei
Jeg skall snart brygge mit første øl og føler at noen generelle råd kunne vert nyttig. Jeg har brygget litt vin og mjød med varierende hell så endel ting innen brygging er kjent, men øl brygging er vel litt anerledes.
Først: jeg starter med å brygge små mengder 5-10 liter kansje, med det jeg har av utstyr alerede. Så metoden jeg planlegger er å trekke malten i en pose eventuelt med en skylling for å få litt mere vørter.
Jeg har ganske hardt vann i brønnen så jeg lurer på om jeg bør jusere vannets PH eller er det noen typer øl som brygges med hardt vann?
Jeg har også høstet litt humle selv i høst og lurer på om det er verdt å prøve den, eventuelt vordan kan jeg vurdere kvaliteten på min hjemme dyrkede humle?
Jeg har ikke utstyr til å måle sukker mengden i vørteren (enda) er det mulig å smake seg frem til et dugelig resultat?
På forhånd takk og jeg kommer sikkert på flere spørsmål ettervært.
Jeg skall snart brygge mit første øl og føler at noen generelle råd kunne vert nyttig. Jeg har brygget litt vin og mjød med varierende hell så endel ting innen brygging er kjent, men øl brygging er vel litt anerledes.
Først: jeg starter med å brygge små mengder 5-10 liter kansje, med det jeg har av utstyr alerede. Så metoden jeg planlegger er å trekke malten i en pose eventuelt med en skylling for å få litt mere vørter.
Jeg har ganske hardt vann i brønnen så jeg lurer på om jeg bør jusere vannets PH eller er det noen typer øl som brygges med hardt vann?
Jeg har også høstet litt humle selv i høst og lurer på om det er verdt å prøve den, eventuelt vordan kan jeg vurdere kvaliteten på min hjemme dyrkede humle?
Jeg har ikke utstyr til å måle sukker mengden i vørteren (enda) er det mulig å smake seg frem til et dugelig resultat?
På forhånd takk og jeg kommer sikkert på flere spørsmål ettervært.