erikraude
Norbrygg-medlem
Åssen eplejuice bruker du? Jeg ser mange bruker first price, men jeg ville tro det var ganske ødeleggende for sjansene for et godt resultat. Jeg ville tro smaken i stor grad avhenger av skikkelige råvarer. Nypressa juice fra ciderepler er jo ikke akkurat i sesong nå.Oversatt til en forståelig oppskrift, med litt økt volum:
Malt til 5 liter vørter:
600 gr pale malt
600 gr lyst münchnermalt
300 gr Caramalt 30 EBC
300 gr Caramunich 100 EBC
Humle:
5 gr Perle @ 60
20 gr Saaz @ 5 (dropper ideen om wp)
=> 5liter vørter blandes med 18 liter eplejuice
Gjær
WLP036 Düsseldorf Alt Ale Yeast
Så nå står en solid mengde bunnhøstet gjær fra nylig tappet altbier på rører'n for å rustes opp til ny innsats. Blir vel graf-brygging om et par dager, da. (036 bruker en halv evighet på å bunnfelle seg.)