Tor-Henning skrev:Dette har eg brygget et par ganger
Statistics
Volume: 18 liters
OG: 1055
FG:
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 26 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.47
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 3800 g
Crystal Malt 135 135 EBC 150 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 500 g
Roasted Barley 1100 EBC 50 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Challenger 7.6% alpha 21 g 30 minutes
East Kent Goldings 4.4% alpha 25 g 15 minutes
East Kent Goldings 4.4% alpha 25 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Unspecified
Comments:
Du har dratt litt ned på den mørke malten ser jeg... spennende temperatur-regime du hadde under gjæringen, hva er tanken bak det?Sverre K skrev:http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Denne ble rimelig rød og god ble den med
Blir dette en Irish Red? Jeg har akkurat brygget den, og venter på at gjæren skal begynne å jobbe. Fargen er vakkert rød, og vørteren smakte himmelsk - men vørter er jo ikke øl. Det kan bli veldig søtt, dette her.
9 kg Maris Otter
2 kg Caramel Aromatic Malt 50 EBC
1 kg Carared (50 EBC)
0. 5kg Extra Special 260
0.2 kg Special Roast 98 EBC
0.2 kg Victory 50 EBC
0.1 kg Black Malt
Total: 13 kg
40 gr. EKG (5%) ved 60 min
20 gr. NB (7.4%) ved 60 min
60 gr EKG (4%) ved 15 min
Gjær: WLP028
IBU 27.27
EBC 41
Mesketemp/ -tid: 66-67 grader i 70 min. 10 min på 78 grader.
Koketid: 75 min