1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Paulaner Hefe-Weissbier oppskrift?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av TommyK, 20 Des 2012.

  1. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    tar alltid gjærstarteren rett fra kjøleskapet og dekanterer. deretter rett i vørter og oksygen. Alltid bedre for gjæren å gå fra kaldt til varmt enn motsatt.
     
    Finn Berger liker dette.
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Bra, det gjør livet lettere. Jeg antar at siden gjæren er i dvale når du hiver den oppi, så får den ikke temperatursjokk og produserer illesmakende stoffer.

    Palmer - jeg har visst forlest meg på Palmer etter at jeg fikk den nye utgaven i hus i høst:confused: - påstår at rein oksygen er gift for gjæren. Men du har ikke merket noe til massedød som følge av at du hiver gjæren oppi før du oksygenerer?
     
  3. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Nei har den jo oppi vørteren så blir nå vel bare ca 10 ppm med oksygen


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Finn Berger liker dette.

Del denne siden