Helt nybegynner og skal etterhvert kjøpe inn litt utstyr.
Etter å først ha vurdert en bb30 så tror jeg at jeg har bestemt meg for å prøve biab med relativt små batcher. Mest for å kunne brygge på kjøkkenet uten for mye styr og at det kanskje blir litt enklere mht rengjøring og kjøling i tillegg til raskere bryggeprosess og mulighet for enklere å teste flere typer øl...
Jeg ser for meg et oppsett for jeg kan få ut 8-10 liter øl på hver batch. Noen forslag til hvor stor kjele jeg da trenger? Hadde jo vært supert om dette kunne fungert til bruk på kokeplata på komfyren, avkjøling i oppvaskkummen og deretter vask i oppvaskmaskina (vet ikke om det er realistisk?)
Er ellers mest bekymret for desinfiseringen. Dersom starsan medfører ødelagt kjøkkenbenk med div flekker så blir nok bryggeprosjektet veldig kortvarig..Er det noen synspunkter på dette? Lager starsan merker etter at det er uttynnet riktig? Er evt klorin et bedre alternativ? (mener jeg har sett at noen bruker det også...)
Etter å først ha vurdert en bb30 så tror jeg at jeg har bestemt meg for å prøve biab med relativt små batcher. Mest for å kunne brygge på kjøkkenet uten for mye styr og at det kanskje blir litt enklere mht rengjøring og kjøling i tillegg til raskere bryggeprosess og mulighet for enklere å teste flere typer øl...
Jeg ser for meg et oppsett for jeg kan få ut 8-10 liter øl på hver batch. Noen forslag til hvor stor kjele jeg da trenger? Hadde jo vært supert om dette kunne fungert til bruk på kokeplata på komfyren, avkjøling i oppvaskkummen og deretter vask i oppvaskmaskina (vet ikke om det er realistisk?)
Er ellers mest bekymret for desinfiseringen. Dersom starsan medfører ødelagt kjøkkenbenk med div flekker så blir nok bryggeprosjektet veldig kortvarig..Er det noen synspunkter på dette? Lager starsan merker etter at det er uttynnet riktig? Er evt klorin et bedre alternativ? (mener jeg har sett at noen bruker det også...)