Hei
Jeg har spurt disse spørsmåla på en annen post også, men på grunn av lite respons der så spør jeg her igjen.
Jeg skal prøve å klone Kinn sin Bøvelen. http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,242.0.html Jeg har kjøpt inn det meste av hva jeg trenger, men jeg har noen spørsmål før jeg setter igang.
1: Jeg har kjøpt en pakke av den gjæra her http://bryggeland.no/ol-gjaer/belgisk-gjaer/3787-trappist-high-gravity-Wyeast.html er det nok? kjøpe en til?
2: Hva børr OG ligge på etter koking? Oppskrifta sei 1082, men det er vel etter sukker er tilsatt etter 4 dager? jeg har sjekka litt her. 1kg i sukker i en liter vann gir vel ca 370 oechslegrader. deler jeg da 370 på 27liter så blir det 13,7. Bør da OG etter kok ligge på ca 1069? eller blirr det feil?
3: Hvor masse sukker børr jeg til karbonering på den her? 6g pr liter?
Takker for svar
Jeg har spurt disse spørsmåla på en annen post også, men på grunn av lite respons der så spør jeg her igjen.
Jeg skal prøve å klone Kinn sin Bøvelen. http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,242.0.html Jeg har kjøpt inn det meste av hva jeg trenger, men jeg har noen spørsmål før jeg setter igang.
1: Jeg har kjøpt en pakke av den gjæra her http://bryggeland.no/ol-gjaer/belgisk-gjaer/3787-trappist-high-gravity-Wyeast.html er det nok? kjøpe en til?
2: Hva børr OG ligge på etter koking? Oppskrifta sei 1082, men det er vel etter sukker er tilsatt etter 4 dager? jeg har sjekka litt her. 1kg i sukker i en liter vann gir vel ca 370 oechslegrader. deler jeg da 370 på 27liter så blir det 13,7. Bør da OG etter kok ligge på ca 1069? eller blirr det feil?
3: Hvor masse sukker børr jeg til karbonering på den her? 6g pr liter?
Takker for svar