"Arnadal Wit" og "Arnadal Tom-te-brygg". Tror dere at dette kan bli bra?

TomS

 
Har nå handlet inn ingredienser til brygg nr 2 og nr 3; Wit og juleøl. Hadde med meg litt andre oppskrifter til min lokale bestyrer, men i samarbeid med ham ble oppskriftene endret til det nedenfor. Mine spørsmål er;

  • Tror dere dette blir bra?
  • Gjæringstemperatur; uteboden som nå varierer mellom 8-18 grader, eller vaskerommet som holder 18-22?

Wit:
Arnadal Wit Style: Weizen/Weissbier  Brewer: Arnadalbryggeriet
 
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1061
BG: 1054
FG: 1016
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 30 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 16 IBU
BU/GU: 0.26


Fermentables
Biscuit Malt 50 EBC   50 EBC   3300 g
Sauer Malt   3 EBC   200 g
Wheat Malt   3 EBC   3000 g
Flaked Oats   4 EBC   500 g

Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes



Hops
East Kent Goldings 6% alpha   25 g   60 minutes
East Kent Goldings 6% alpha   10 g   15 minutes

Fermentation
Yeast: 3944 Belgian White
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.


Comments:


1 gr knust koriander og 2 gr appelskinskall tilsettes pr liter når det gjenstår 10 min av koking.



Biscuit Malt 50 EBC erstattes med Abbey Malt 50 EBC.


Juleøl:
Arnadal Tom-te-brygg Style: Bock  Brewer: Arnadalbryggeriet
 
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1059
BG: 1052
FG:  
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 63 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.44


Fermentables
Munich Malt 20 EBC   20 EBC   6000 g
Cara Munich 100 EBC   100 EBC   500 g
Chocolate Wheat   1100 EBC   300 g
Cara Munich 100 EBC   100 EBC   200 g

Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes



Hops
East Kent Goldings 7.2% alpha   40 g   60 minutes

Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 60 days.


Comments:


Der det står Cara Munich 200 gram, erstattes med Carafa 1 Spesial. Carafa 1 Spesial stod ikke på listen over mulige valg.
 
Du må finne noe pils/pale malt amber malt er spesialmalt og har ikke nok ensymer. og til wit bør du ha hveteflak.
 
Takk Brede, men Amber Malt? Har Abbey Malt - noe selgeren mente skulle bli meget bra til en wit da dette ofte ble brukt i "Belgian Wit"... Er dette ikke riktig?

Hva med gjæringstempen? Er vaskerommet best kvalifisert?

Tusen takk for hjelpen - føler meg litt noob...
 
Abbey malt/bisquit malt er det definitivt ikke vanlig å bruke i witbier. Bytt det ut med pilsnermalt.
 
Gahr skrev:
Abbey malt/bisquit malt er det definitivt ikke vanlig å bruke i witbier. Bytt det ut med pilsnermalt.

Det var da som pokker....  :) Kan det allikevel bli godt? Ser at denne malten kan brukes i følgende typer:

Traditional Abbey Ales
Trappist Ales
Belgian Specialty Beers
Belgian "Blonde" Beers
Belgian "Bruin" (Brown) Beers
Fest Beers
Belgian Amber Beers
Belgian Ales
Faro
Fruit Beers

Vil jeg ende ut med en type "Belgisk Blonde" aktig sak? I og med ingrediensene er handlet inn og bryggingen skal foregå til lørdag - og med det faktum at jeg ikke rekker å handle inn noe annet - får det nesten bli det det blir  ;D
 
Tilbake
Topp