I dag fikk jeg flasket. Det var interessant. Eksperimentet med å pitche US-05 for bedre utgjæring etter stormgjæring har helt andre resultater enn forventet. Utgjæringen er omtrent eksakt den samme i begge bøttene (den ene kun med T-58, den andre altså med T-58 og så US-05).
Smaksmessig er det riktig at den er fruktig og krydderaktig med pepperpreg. US-05 har absolutt påvirket smaken. Det er alt for tidlig å si noe om hvordan dette blir etter karbonering og modning, men hydrometerprøvene med kun T-58 hadde en ganske "aggressiv" fruktighet, mens den med US-05 virket mer avrundet. Jeg har vridd hodet for å kunne identifisere noen av fruktsmakene. Kanskje i nærheten av fersken, men med hint av grapefrukt?
Når det gjelder banan så er det lite av det.
Generelt var lukten bedre enn smaken akkurat nå. Peppersmaken dominerer og ølet virker ellers litt spinkelt, men jeg har fortsatt trua på at modning kan gi et godt øl etterhvert. Jeg synes ikke at evt. restsødme var fremtredende, og med sukkerkarbonering blir det enda tørrere, så smaksmessig tror jeg ikke at lavere FG er nødvendig.
Smaksmessig er det riktig at den er fruktig og krydderaktig med pepperpreg. US-05 har absolutt påvirket smaken. Det er alt for tidlig å si noe om hvordan dette blir etter karbonering og modning, men hydrometerprøvene med kun T-58 hadde en ganske "aggressiv" fruktighet, mens den med US-05 virket mer avrundet. Jeg har vridd hodet for å kunne identifisere noen av fruktsmakene. Kanskje i nærheten av fersken, men med hint av grapefrukt?
Når det gjelder banan så er det lite av det.
Generelt var lukten bedre enn smaken akkurat nå. Peppersmaken dominerer og ølet virker ellers litt spinkelt, men jeg har fortsatt trua på at modning kan gi et godt øl etterhvert. Jeg synes ikke at evt. restsødme var fremtredende, og med sukkerkarbonering blir det enda tørrere, så smaksmessig tror jeg ikke at lavere FG er nødvendig.