Er det flere her som er glade i syrlige øl, f. eks lambic eller flamsk rød og brun, og som har tenkt på eller forsøkt å brygge noe i stilen? I så fall så kunne det vært fint å utveksle noen erfaringer!
Jeg og mine medbryggere har for tida tre øl på gang med villgjær:
En mørk øl i belgisk stil, først gjæret med Wyeast 1762 Belgian Abbey 2, så tilsatt Wyeast 5526 Brettanomyces lambicus i sekundærkaret. Denne er noen måneder gammel nå, og kunne kanskje begynne å nærme seg tappetid?
Ellers har vi en lambic-etterligning, brygget etter oppskrifta i Wild Brews, med Wyeast 3278 Belgian Lambic blend.
Og til sist en mørk øl i belgisk stil, som etter planen skal ende opp som noe i nærheten av en flamsk rød/brun. Denne er først gjæret med Wyeast 3787 Trappist high gravity, men er også blitt tilsatt lambic blend. Disse to siste ble brygget ganske nylig, og er vel ikke vits å tenke på å smake på en gang før om et års tid.
Ettersom disse ølene gjerne tar så lang tid hadde det vært moro å høre om noen her hadde fullført noen slike brygg, og kunne fortelle om resultatene. Villgjær og bakterier jobber jo ganske tregt i forhold til vanlig gjær.
Wild Brews av Jeff Sparrow er for øvrig ei flott bok for den som er interessert i historien og bryggeprosessen til slike øl!
Jeg og mine medbryggere har for tida tre øl på gang med villgjær:
En mørk øl i belgisk stil, først gjæret med Wyeast 1762 Belgian Abbey 2, så tilsatt Wyeast 5526 Brettanomyces lambicus i sekundærkaret. Denne er noen måneder gammel nå, og kunne kanskje begynne å nærme seg tappetid?
Ellers har vi en lambic-etterligning, brygget etter oppskrifta i Wild Brews, med Wyeast 3278 Belgian Lambic blend.
Og til sist en mørk øl i belgisk stil, som etter planen skal ende opp som noe i nærheten av en flamsk rød/brun. Denne er først gjæret med Wyeast 3787 Trappist high gravity, men er også blitt tilsatt lambic blend. Disse to siste ble brygget ganske nylig, og er vel ikke vits å tenke på å smake på en gang før om et års tid.
Ettersom disse ølene gjerne tar så lang tid hadde det vært moro å høre om noen her hadde fullført noen slike brygg, og kunne fortelle om resultatene. Villgjær og bakterier jobber jo ganske tregt i forhold til vanlig gjær.
Wild Brews av Jeff Sparrow er for øvrig ei flott bok for den som er interessert i historien og bryggeprosessen til slike øl!