Håkon
Dommer
Har sett flere anbefalinger den siste tiden som går mot å ikke rehydrere, men pitche rett i bøtta. All litteratur jeg har som jeg anser som seriøs, peker på det motsatte, men jeg innser at litteraturen jeg har er gammel. Har det kommet noe nytt her som ikke er blogginnlegg eller anekdotiske beretninger? Noen eksempler fra litteraturen:
Yeast (White / Zainasheff 2010) s 146: "Beside only having half as much yeast as is needed, the dead cells immediatly begin to break down and affect the beer flavour"
Brewing Better Beer (Strong, 2011) s 131: "I rehydrate my dry yeast in 1-pint 40C filtered water with 1 teaspoon go-ferm for every yeast packet"
Designing great beers (Daniels 2000.) Nevner ikke temaet
How to brew (Palmer 2006):"Dry yeast should be de-hydrated in de-aerated water before pitching"
Håndbok i ølbrygging (Foseid, 2013): s 111 "For å sikre at så mange celler som mulig overlever, bør du løse opp gjæren i lunket vann før du har den i vørteren"
Brewing Classic Styles (Zainasheff 2007) s 23. ...when properly rehydrated, provides enough active yeast to provide a strong fermentation
Yeast (White / Zainasheff 2010) s 146: "Beside only having half as much yeast as is needed, the dead cells immediatly begin to break down and affect the beer flavour"
Brewing Better Beer (Strong, 2011) s 131: "I rehydrate my dry yeast in 1-pint 40C filtered water with 1 teaspoon go-ferm for every yeast packet"
Designing great beers (Daniels 2000.) Nevner ikke temaet
How to brew (Palmer 2006):"Dry yeast should be de-hydrated in de-aerated water before pitching"
Håndbok i ølbrygging (Foseid, 2013): s 111 "For å sikre at så mange celler som mulig overlever, bør du løse opp gjæren i lunket vann før du har den i vørteren"
Brewing Classic Styles (Zainasheff 2007) s 23. ...when properly rehydrated, provides enough active yeast to provide a strong fermentation