Finn Berger
Moderator
Ja,det vil jeg mene.
Det er å finne riktig sannhet som er en av utfordringene med denne hobbyen Jeg opplever iallefall at man kommer veldig langt ved å holde seg til de jevnt over etablerte sannhetene om rett mengde frisk gjær, oksygenering, gjærnæring, temperaturkontroll og det å unngå oksygen etter gjæring. -Usikker på om gjærkauking inngår her
Ellers steber jeg etter å mestre stadig flere momenter ved bryggingen. Jeg merker iallefall at ølet smaker bedre etterhvert som kontroll/mestring øker. -Målet er aldri å lage helt OK øl, men best mulig.
Omtrent det eneste jeg er helt sikker på, er at det er nødvendig å ha styring på temperaturen under gjæringa. Ellers er jeg åpen for muligheten av at det meste man mener er nødvendig, kanskje ikke er det. Jeg holder meg jo likevel til boka, sånn stort sett. Men rett som det er, har noen lest ei annen bok enn meg.