På den annen side så kan den ikke gå så mye lengre ned enn 1.001
Virker som denne gjæra jobbar jamnt og trutt uansett. Mulig du får ei raskere utgjæring om du aukar romtempen slik at tempen ikkje synk igjen etter stormgjæringa, men hadde ikkje våre bekymra for at det skulle stoppe opp.Hei.Måtte jo forsøke denne jeg også
Når det gjelder gjæringsprosessen:
Rommet er 21c og vørter/øl 26,5 etter 2 dager.
Følger jeg på med å øke romtemp når ølet stiger i temp eller hvordan gjærer dere denne ut til ferdig utgjæring?
Jeg for min del trapper opp temp etterhvert som stormgjæring avtar - gjærer på et bad, med gulvvarme, så helt nøyaktig får jeg det aldri.. Pleier å ligge mellom 25 - 27 grader etter en uke, og så lar jeg det stå på dette, gjerne i tre uker til...Hei.Måtte jo forsøke denne jeg også
Når det gjelder gjæringsprosessen:
Rommet er 21c og vørter/øl 26,5 etter 2 dager.
Følger jeg på med å øke romtemp når ølet stiger i temp eller hvordan gjærer dere denne ut til ferdig utgjæring?
Hei.Måtte jo forsøke denne jeg også
Når det gjelder gjæringsprosessen:
Rommet er 21c og vørter/øl 26,5 etter 2 dager.
Følger jeg på med å øke romtemp når ølet stiger i temp eller hvordan gjærer dere denne ut til ferdig utgjæring?
4-5 poeng lavere enn det jeg har klart, på tre batcher med denne nå. Mine stopper på 1.002-1.003. Denne siste stoppa på 1.002, den var helt stabil de siste ti dagene, totalt 21 dager på gjæringstanken. Jeg kjøler til 17C, pitcher gjæra og setter tanken på ei ølkasse med sponplate på, i trappegangen i huset. Står da i 22-24C hele forløpet.Den har stått i 24 dager, og for 10 dager siden var den på 1.001. Nå er den på 0.998/9, fra en OG på 1.046.
4-5 poeng lavere enn det jeg har klart, på tre batcher med denne nå. Mine stopper på 1.002-1.003. Denne siste stoppa på 1.002, den var helt stabil de siste ti dagene, totalt 21 dager på gjæringstanken. Jeg kjøler til 17C, pitcher gjæra og setter tanken på ei ølkasse med sponplate på, i trappegangen i huset. Står da i 22-24C hele forløpet.
Kaldkrasjet ikke denne før tapping, og opplever at det legger seg endel gjær på sidene i flaska. Bare et kosmetisk problem, men litt uvant. Flere som har registrert dette med BE-134?
Kaldkrasjet ikke denne før tapping, og opplever at det legger seg endel gjær på sidene i flaska. Bare et kosmetisk problem, men litt uvant. Flere som har registrert dette med BE-134?
Nesten likt. OG 1.047. Mesket på 63 + 72.Det virker veldig likt det jeg har gjort. Jeg hadde OG 1.046, og høyere OG vil jo gi høyere FG - eller? Kanskje ikke i samme grad med denne gjæren, som kan nyttiggjøre seg dekstriner. Jeg meska på 65 + 72, noe som normalt gir god gjærbarhet.
Nesten likt. OG 1.047. Mesket på 63 + 72.
Burde ikke det bli fikset når jeg sirkulerer over malten til jeg når 72C? Tar nok en god halvtime før jeg måler 72C 10 centimeter ned i maltsenga.Mulig 65 grader hos meg forklarer forskjellen. Du får gelatinisert den siste delen av den delen av stivelsen som består av store korn (90% av stivelsen i bygg) omkring 65 grader. Så om du ligger på 63, er det antakelig noe av denne stivelsen som ikke blir omdannet mens beta-amylasen er aktiv.
Burde ikke det bli fikset når jeg sirkulerer over malten til jeg når 72C? Tar nok en god halvtime før jeg måler 72C 10 centimeter ned i maltsenga.