Finn Berger
Moderator
63c i 60 min og 72c i 20 min.
OG :1.060 og 1.007 etter en uke.Strødde 2 pk gjær over vørter på 17c og steg til nesten 27c etter to dager.Står på 25,5 grad og tenkte den kunne stå sånn ett par uker til.Fortsatt litt liv så satser på noen poeng ned.Ikke rehydrert eller tilført oksygen,kun risting og tørrgjæra rett i dunken
Ingen formening om hvordan det vil påvirke ølet da det ikke er forsøkt å strø tørrgjæra i skummet tidligere.
Helt supert å følge dere andre som brygger det samme ølet I denne tråden.
Jeg brukte bare ei pakke (til 25 liter), men med en OG på 1.060 er kanskje to pakker bedre. Men jeg tror ikke å strø gjæren i skummet er det beste. Jeg tapper i litt vørter i bunnen av gjæringsdunken, strør gjæren over og lar det stå et kvarter. Så skvalper jeg det hele litt forsiktig sammen, og fyller på resten av vørteren. (Dette er anbefalt av Fermentis.) Riste er heller ikke nødvendig.
Vær obs på at disse gjærtypene gjerne holder på lenge på lav fart før de er ferdige. Og det er lurt å gi dem all den tida de ber om, tror jeg.