1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av cjohansen, 2 Aug 2019.

  1. Jovialsen

    Jovialsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei, jeg tror heller det kan bli ganske bra. Jeg skal rapportere om resultatet.

    Forrige gang jeg lagde en Helles gjorde jeg det samme. Splitta en standard Helles oppskrift med Wlp830 og BE-134. To fullstendig forskjellige øl fra samma vørteren. Det er ganske kult at det går an.
     
    LarsUlv og cjohansen liker dette.
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg har aldri prøvd det, men jeg sjekka opp hva det står om det i Farmhouse Ales av Phil Markowski, som jeg tror er ganske god. Og han sier at opptil 40% hvete er innafor - uten å si at det skal oppfattes som noen lov ("merely suggestions"). Så jeg kan ikke tenke meg at du er i ferd med å begå noe som en belgier ville nekte å drikke av prinsipielle grunner:).
     
    Jovialsen liker dette.
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg tror nok problemet var at jeg smakte på dag 6 eller 12 i gjæringsforløpet. Det var rett og slett ikke godt og jeg trodde det var humlen sin feil. Det var nok bare for tidlig.
    Overførte til fat i dag og FG prøven (FG 0,997) smakte HELT konge!

    Har forøvrig en IPA stående med Fletre humle. Den smaker te. Må gjøre noe med den batchen...
    Har også et råøl med einerloge, Espekveik og Fletrehumle som smaker sinnsykt godt.

    Har mye å si med hvilket øl og hvilken prosess det er.

    2020-05-21 18.24.24.jpg
     
  4. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Stått og gjæret siden 20. april? Det er lenge. Saisonen min har stått litt over 3 uker. Bobler fremdeles...
     
    #304 john petter, 21 Mai 2020 kl 18:47
    Sist redigert: 21 Mai 2020 kl 19:06
    Finn Berger liker dette.
  5. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Brygget 19. april.
    Og stått såpass lenge på grunn av at jeg ikke har giddet å fate den før nå.
    Etter smaken å dømme har det ikke vært negativt.
     
    Finn Berger liker dette.
  6. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Trygt å vite. ;-)
     
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Salige er de late, for de skal få god saison:).

    @john petter Not to worry. Det virker som om det der er helt normalt. Jeg tror disse vil holde på til jul hvis vi gir dem muilgheten:). Det er litt drøyt, men det er antakelig bare bra å gi dem god tid.
     
    john petter liker dette.
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Den går vel neppe lavere enn 0.997 ?
     
    Finn Berger liker dette.
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg veit ikke. Den fikk ikke sjansen:).

    Seriøst: Nei, jeg tror ikke det. Sjøl min gamle fiende Belle Saison ga opp når hun var kommet dit.
     
  10. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Målte min nå: 0.998.
    Gjæret 4 uker, og det bobler ennå.
    Smaker ikke mye sødme, lett fruktig...? Godt. Tror jeg skal fate dette og se hva det blir karbonert.
     
    Finn Berger, LarsUlv og Jovialsen liker dette.
  11. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er feigt å fate Saison
     
    cjohansen, PetterL, john petter og 2 andre liker dette.
  12. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Årets standpunkt! :D
     
    Finn Berger liker dette.
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    og uansett hvis FG er 0.998, hva er sjansen for at den spiser no mer?
     
    Finn Berger liker dette.
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Hvor ofte klukker den? Som @loebrygg sier, så kan den ikke gå så mye lavere.

    Smakte på min nå; den kommer seg fort. Jeg er på grensa til å like den, sjøl om den er en saison:p.
     
  15. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er i hvert fall ikke feigt å si at det er feigt å fate saison:p.

    Jeg er selvfølgelig ikke uenig. Fating er generelt feigt. Skyldes antakelig latskap, også.
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  17. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
  18. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva med å fate, for så å flaske? :)
     
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Er man purist og idiot, så er man purist og idiot:p.

    Men seriøst: En saison "skal" da flaskemodnes? Om du karbonerer naturlig på fat kan det vel til nød passere;).
     
    loebrygg liker dette.
  20. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Det er ganske modigt å ha eit fat med saison stående en varm sommerdag.
     
    Øllevill, erikraude, Jovialsen og 2 andre liker dette.

Del denne siden