1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av cjohansen, 2 Aug 2019.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Brukte 10 % i en Cerveza nylig (20 % mais, resten pils). Det ble meget vellykket. @PetterL hadde helt rett i at hjemmelaget Cerveza er milevis unna det triste skvipet som selges på blanke flasker i butikken.
     
    YngveKL, MonoBryggeriet og PetterL liker dette.
  2. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Don’t fear the corn :p
     
    ullrotta, YngveKL og Holmentoppen liker dette.
  3. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kanskje man skulle prøvd å brygge en slik "cerveza" da, siden dere begge mener den blir god :) Har en nabo som synes Corona og Sol er gode saker ( :( ), det gjør ikke jeg...
     
    loebrygg liker dette.
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    cerveza i denne tråden blir vel et sidespor
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    uansett går jeg utifra cervesa fra flaske smaker bedre i Mexico
     
    YngveKL liker dette.
  6. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jepp, sant nok :beercheers:
     
  7. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan gikk det med rips i øl, Morten?
    Jeg får noe rips nå som jeg vurderer å bruke i øl eller cider.
     
    ullrotta liker dette.
  8. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lite sidespor:
    Jeg har brygget surøl med rips noen ganger, og det blir godt. Rips tilfører en god del syrlighet, så du må tenke på det, om du skal ha den i noe annet brygg. Bedre med for mye enn for lite bær. Ikke vær redd for frukten. Husk å vugge på dunken, så du får dynket frukten - det kan lett oppstå litt mugg på den delen som ligger over overflaten. Alternativt kan du knuse bærene, slik at gjæren lettere kommer til inni, og "spiser opp" innmaten, slik at frukten synker.

    Ellers vil jeg anbefale PET-vannflasker til drikkeautomat, når du skal kjøre split batch. De tar 19 liter, og er perfekte til 10 - 14 liters batcher. Koster lite på Staples.
    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
    #388 ullrotta, 30 Jul 2020
    Sist redigert: 30 Jul 2020
    Frode:D liker dette.
  9. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan ble denne?
     
  10. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Helt forferdelig, venter på tømming... Plukka opp masse usmak fra gjæringa. Skal prøve igjen, men med mer gjær og kanskje litt bedre temperaturstyring.
     
  11. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for gode tips og råd :)
     

Del denne siden