Tørrhumle3. batch av denne fantastiske oppskrifta brygget i formiddag, så har jeg altså prestert å glemme aromahumle ved flameout.
Jeg setter det til gjæring, er det noe jeg kan gjøre for å på noen måte rette noe av fadesen. Oppdaget det etter avkjøling.
Usikker på dette, men tenker en mulighet kan være å hente ut noen liter fra gjæringskaret og kjøre WP i en gryte og tilbakeføre. Vet ikke hvor likt det ville blitt, men bør jo bli i området. Å tørrhumle tror jeg vil gi det noe ganske annet.3. batch av denne fantastiske oppskrifta brygget i formiddag, så har jeg altså prestert å glemme aromahumle ved flameout.
Jeg setter det til gjæring, er det noe jeg kan gjøre for å på noen måte rette noe av fadesen. Oppdaget det etter avkjøling.
Mittelfruh blir etter min erfaring ganske pungent som tørrhumle. Prøvde i en Kölsch en gang.Å tørrhumle tror jeg vil gi det noe ganske annet.
Vi tørrhumler ikke kølschen vår, gjør vi vel?Mittelfruh blir etter min erfaring ganske pungent som tørrhumle. Prøvde i en Kölsch en gang.
Trur ikke det er krise å droppe aromahumla. Du vil få krydderpreg fra bitterhumla.3. batch av denne fantastiske oppskrifta brygget i formiddag, så har jeg altså prestert å glemme aromahumle ved flameout.
Jeg setter det til gjæring, er det noe jeg kan gjøre for å på noen måte rette noe av fadesen. Oppdaget det etter avkjøling.
Tørrhumling gir en annen effekt, men det betyr ikke at det ikke kan bli godt. Tettnanger har jeg sjøl brukt til å tørrhumle pils med, og har likt resultatet. Men regn med at ølet blir uklart.
ah, så klart. Men jeg har aldri brukt det, så tanken meldte seg ikke. Og uklarhet fra tørrhumling plager meg ikke - like lite som det plager meg i en NEIPA.Litt gelatin og det "problemet" er løst
ah, så klart. Men jeg har aldri brukt det, så tanken meldte seg ikke. Og uklarhet fra tørrhumling plager meg ikke - like lite som det plager meg i en NEIPA.
Står ølet lenge nok, klarner det jo likevel. Og jeg synes saison har godt av å få være i fred med seg sjøl ei stund. Men alle er vel ikke enig i det.
Mangla de såkalte pyntepoenga på OG'en. Sikta på 1.050, fikk 1.046. Meska ettstegs på 64 og skylte litt kaldt. Tipper denne går ganske nært 1.000.. Tidligere har jeg en halvtime på over 70C, nå rett på skylling, da har denne gjæra stoppa rundt 1.003-1.004.Hiver på en batch da. Tester short and shoddy.
I teorien skulle vel ikke 70-steget påvirke utgjæringsprosenten? Du øker riktignok andelen dekstriner med det steget, men denne gjæren eter jo dekstriner, også (eller skiller ut et enzym som spalter dem, rettere sagt). Og jeg trur den eter alt.Mangla de såkalte pyntepoenga på OG'en. Sikta på 1.050, fikk 1.046. Meska ettstegs på 64 og skylte litt kaldt. Tipper denne går ganske nært 1.000.. Tidligere har jeg en halvtime på over 70C, nå rett på skylling, da har denne gjæra stoppa rundt 1.003-1.004.
Det er tre poeng lavere enn den jeg har brygget som gikk lengst ut.. Får se nå på denne. Starta på 18 grader og øker med 1 hver dag til 26 der den får stå til ferdig.Da har de endt på 1.000 og 0.999
Jeg lot mine gjøre det meste på 20 grader, om jeg ikke husker feil. Men pitcha på 17/18.Det er tre poeng lavere enn den jeg har brygget som gikk lengst ut.. Får se nå på denne. Starta på 18 grader og øker med 1 hver dag til 26 der den får stå til ferdig.
Mittelfruh blir etter min erfaring ganske pungent som tørrhumle. Prøvde i en Kölsch en gang
Vi tørrhumler ikke kølschen vår, gjør vi vel?
Kan trygt kalle det for et eksperiment det der ja.Vi tørrhumler ikke kølschen vår, gjør vi vel?
Null problem å gjenbruke gjær. Enten må det gjøres litt kjapt (2 uker) eller så bør du lage en starter.Har tappa min fyrste saison-derpe-mere klone på fat i kveld. Vart frista til å bryggja denne etter å ha smakt originalen, kjøpt på polet, og funne oppskrift i denne tråden. Har brukt BE-134 Safale Belgian-Saison tørrgjær. Etter å ha lese litt på forumet her droppa eg både rehydrering og oksygenering. Det ser ut til å ha gått fint: OG på 1.063 og FG på 1.003 etter 12 dagar. 1.009 etter 3 døgn. 20 grader i gjæringsskapet. Har no vaska gjær for gjenbruk. Det er gjerne eit utslag av gnitaskap når ein pakke BE-134 kostar kr. 50.-, men sidan det berre er nytta "standard" malt, som eg alltid har på tunet, så tykkjer eg det er greit å ha ein gjærslant ståande om ein skulle få lyst til å bryggja. Eg ser at det er litt ulike meiningar om gjenbruk av tørrgjær, men det skadar vel ikkje å gjera eit forsøk? Då kjem eg i tilefelle til å setja ein startar og oksygenera. Har tilsett gelantin, så om ei vekes tid vonar eg å tappa rimeleg klårt øl. Gledar meg!
Den blir med andre ord på 8% abv? Kan muligens være litt skummelt å gjenbruke den gjæra der da. Har ikke testa sjøl på bunnhøsta gjær fra så høy alkoholstyrke. 500 gram av denne er billig hos Ølbrygging.no for eksempel. 18 kroner for 11 gram blir det om man regner ut og pakker om.OG på 1.063 og FG på 1.003